Foto: Beta/Emil Vaš

Protestna šetnja će krenuti od Terazijske česme i nastaviti Prizrenskom ulicom, potom se ruta nastavlja putem Zelenog venca i Brankove ulice, a onda Pop – Lukinom, Pariskom i Uzun – Mirkovom ulicom do zgrade Rektorata.

„Šetnju ovog puta završavamo kod Rektorata, kako bismo podsetili tu instituciju, na kojoj u petak zaseda etička komisija zbog plagiranog doktorata ministra Siniše Malog, da nismo zaboravili na lažne diplome i doktorate i da ćemo biti uvek tu da podsetimo da Univerzitet mora da postupa odgovorno i one koji ne poštuju kodeks akademske čestitosti kazni. Na ulice smo izašli zbog nasilja i jedne razbijene glave u Kruševcu, a prošle nedelje prebijeno je trojica studenata. Podsećamo, od početka protesta, studenti su napadani i hapšeni, fizički je napadnuto još četvorica organizatora protesta u Srbiji, a jedan novinar je umalo živ spaljen u svom domu“, navode u saopštenju.

Ističu da se ne sme dozvoliti da mlade ljude, koji su budućnost jednog društva, niti bilo koga od građana Srbije, prebijaju samo zato što imaju drugačije mišljenje od vlasti.

Povezani tekstovi