Bojan Pajtić: Interni razgovori u DS završavali su u tabloidima 1Foto: FoNet/ Aleksandar Koković

„Pitajte predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca zbog čega sam izbačen iz viber grupe Glavni odbor. To nije pitanje za mene, već za njega“, ovim rečima je za Danas Radoslav Milojičić Kena objasnio šta se dešava poslednjih dana dešava u redovima DS.

On je prethodno na društvenoj mreži Fejsbuk napisao: „Posle 28 godina borbe za očuvanje osnovnih demokratskih vrednosti, poštovanja različitog mišljenja, poštovanje slobode govora, DS vode oni koji iz viber grupe Glavni odbor izbacuju ljude jer su se usudili nešto da pitaju“.

Poslednjih dana iz te viber grupe, ali svojevoljno izašao je i Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke, nezadovoljan time što su čitavi delovi internih razgovora završavali u tabloidima Informeru i u Alo. On kaže da ne zna ko je te interne razgovore dostavljao medijima.

„Izgleda da još nismo potpuno spremni i zreli za demokratiju i treba još dosta da učimo“, kaže Pajtić za Danas i dodaje da je ideja predsednika DS Lutovca o formiranju viber grupe Glavni odbor bila dobra.

To je, kako kaže, trebalo da posluži za razmenu mišljenja, za informisanje i dijalog. „Ali kada u dijalogu učestvuje 200 ljudi očigledno je da ne može sve da se iskontroliše. To je i razlog zbog čega sam napustio tu grupu“, kaže Pajtić za Danas i dodaje da ne zna zašto je Milojičić isključen iz grupe.

Pre nedelju dana u Informeru pojavio se kompletan viber razgovor Pajtića i predsednika opštinskog odbora DS u Rumi Nenada Borovića. Borović je tom prilikom optužio Pajtića da je DS doveo u dužničko ropstvo potpisujući kredite u razvojnoj banci Vojvodine i omogućio Draganu Đilasu milionsku zaradu. Kako je taj interni razgovor dospeo u medije niko u DS juče nije moga da nam kaže.

DS nije prva stranka iz koje su u javnost prodrli delovi elektronske komunikacije. Za razliku od rukovodstva DS, odnosno članova koji su se povezali u internet aplikaciji Viber, u pokretu Dosta je bilo praktikovali su i sednice putem interneta. NJihovi politički sukobi tako su izbili posle jednog „on lajn četa“, odnosno elektronske sednice rukovodstva DJB na kojoj je bilo reči o isključenjima iz pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari