Borelj se zahvalio organizacijama iz Srbije na predlozima o novoj metodologiji proširenja EU 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/DS)

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj zahvalio je organizacijama civilnog društva iz Srbije na predlozima o novoj metodologiji proširenja EU, objavio je portal Juropijen vestern Balkans (EWB).

Želeli bismo da vam se zahvalimo na vašem zanimljivom predlogu koji sadrži preporuke u cilju poboljšanja efektivnosti procesa integracija EU na zapadni Balkan, koji su napisale brojne istaknute organizacije civilnog društva iz Srbije, navodi u poruci Borelja.

Te preporuke će doprineti debati o tome kako da se proces ucini efektivinijim i postigne bolje rezultate kako za region, tako i za EU.

Cilj nedavno objavljene komunikacije Evropske komisije „Poboljšavanje procesa pristupanja – Verodostojna perspektiva EU za Zapadni Balkan“ je upravo da učini proces verodostojnijim, dinamičnijim i predvidljivijim, stoji u Boreljovoj poruci.

Visoki predstavnik je ponovio da organizacije civilnog društva i istraživačke organizacije u Srbiju ostaju značajan partner na zajedničkom poduhvatu integrisanja Zapadnog Balkana u EU i da se raduje i narednim razmenama ideja u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari