Borislav Novaković o gradnji kovid bolnice u Novom Sadu: Kako je cena sa četiri skočila na šest milijardi dinara 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ/DS

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Borislav Novaković zatražio je od gradske vlasti da objasni kako je cena gradnje kovid bolnice na Mišeluku narasla sa prvobitnih četiri na šest milijardi dinara, kao i kako će bolnica funkcionisati ako je od potrebnih 1.143 radnika primljeno svega 216.

Novaković smatra da je lokacija gradnje kovid bolnice na 8 kilometara od Kliničkog centra Vojvodine odabrana kako bi se pogodovalo kompaniji Galens, koja u blizini namerava da gradi stambeno-poslovni kompleks Garden Hill.

„U načinu na koji je odabrana lokacija Kovid bolnice krije se izrazito koruptivan motiv. Naime, komunalno uređenje Kovid bolnice podrazumeva i kompletnu infrastrukturu, od pristupnih saobraćajnica, vodovoda, kanalizacije, do gasnih, elektro i telekomunikacionih instalacija. Pošto se u tom delu Fruške gore nalazi i lokacija, na kojoj kompanija Galens ima nameru da gradi stambeno-poslovni kompleks Garden Hill, potpuno je jasno da ovim potezom gradske vlasti pogoduju toj kompaniji, jer će se kasnije sva neophodna infrastruktura lako usmeriti prema lokaciji kompanije Galens“, navodi Novaković i dodaje:

„Tako se briga o zdravlju građana Novog Sada pretvara u stvaranje okolnosti i uslova za basnoslovni profit, koji Galens knjiži na svakoj lokaciji u gradu.
To nije samo očit primer „trgovine uticajem“, nego patološka kleptomanija vlasnika kompanije Galens Nebojše Petrića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića“, zaključio je Novaković.

Zanimljivo je da su režimski mediji, pa i oba javna tv servisa ignorisali objavu predsednika RS Aleksandra Vučića na Instagramu da je završena gradnja kovid bolnice u Novom Sadu, a nema ni najave da li će i kada ona biti svečano otvorena. Najverovatnije je da se čeka da Vučić završi svoje aktivnosti na međunarodnom planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari