Boško Obradović: Vlast ne želi istinski dijalog s opozicijom 1Foto: FoNet/ Bozana Pavlica

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas za Betu da se vlast plaši dijaloga kao znaka sopstvene slabosti i da je sklonija negativnim kampanjama protiv političkih protivnika i diktaturi nego bilo kakvom društvenom dijalogu.

Komentarišući najavu direktora Fondacije za otvoreno društvo Milana Antonijevića, da će za „nekoliko nedelja ili meseci“ biti nastavljen dijalog vlasti i opozicije, Obradović je kazao da će vlast možda ponovo fingirati neki dijalog sa lažnom opozicijom, „ali će to biti laž isto kao i njihovi izbori, Skupština i Vlada“.

Antonijević je medijima saopštio da postoji sposobnost i organizacija civilnog društva i njihova spremnost da uđu u dijalog vlasti i opozicije.

„Ovo jeste najava njegovog ponovnog uspostavljanja, sa partnerima iz akademske zajednice i svima onima koji su spremni da u njemu učestvuju“, rekao je Antonijević.

Lider Dveri je kazao da je 11 dana štrajkovao glađu ispred Narodne skupštine, između ostalog, tražeći dijalog između vlasti i opozicije, „kako ne bismo imali nedemokratske i protivustavne izbore i kako bi se smanjile društvene tenzije“.

„I predsednik SANU je tražio da se u Srbiji pokrene istinski društveni dijalog. Više puta je, tim povodom, dolazila i delegacija Evropskog parlamenta. I uvek je odbijano od strane režima da se bilo šta ozbiljno razgovara, kao što već devet godina nema direktnih TV duela ili kao što su ugušili glas opozicije u Skupštini“, rekao je Obradović za Betu.

Predstavnici Narodne stranke, Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde nisu želeli da komentarišu najavu nastavka dijaloga između vlasti i opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari