Brković (SSP) uputio Miroviću niz pitanja koja se tiču zdravstvenih radnika u Vojvodini 1Novi Sad Foto: Arsenije Mandić

Predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad Brajan Brković zatražio je danas hitne odgovore od predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića na pitanja koja se tiču zdravstvenih radnika, kao najrizičnije grupe od infekcije korona virusom, a od čije zaštite i zdravlja zavisi zdravlje svih.

Brković je u pisanoj izjavi upitao zašto je 28. marta večernja smena sestara u „korona centru“ u Novom Sadu dobila zaštitnu opremu tek nakon otvorene pobune, zašto zaposleni u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine imaju pravo samo na jednu masku tokom smene od 12 sati ili dežurstva od 24 sata, kao i zašto specijalisti interne medicine ne dežuraju u „korona centru“.

Takođe, Brković pita zašto je na prijemnom delu UC KCV tek 26. marta fizički odvojen deo za potencijalno zarazne pacijente i zašto zaposlenima u KCV još uvek nije omogućen poseban ulaz u UC, čime bi se smanjila mogućnost njihove infekcije.

„Očekujemo odgovore u skladu sa istinom, savešću i etikom, brigom za građane kojima pokrajinski organi služe, naročito kao osnivači najvećeg pokrajinskog zdravstvenog centra“, rekao je Brković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari