Brnabić: Gorak ukus zbog upada u RTS 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras za Radio-televiziju Srbije da Vlada ničim nije izazvala radikalizaciju građanskih protesta i naglasila kako i dalje ima „gorak ukus u ustima“ zbog upada demonstranata i pojedinih opoziocionih lidera u RTS.

„Neverovatno je ono što smo videli – vandalski čin nasilja protiv svake moguće slobode medija“, istakla je Brnabić, uz ocenu da su upadom u RTS „završeni mirni protesti“.

Ona je rekla da je gostovanje u programu javnog servisa izraz njene podrške RTS i zaposlenima. Brnabić je, tvrdeći da vlast ničim nije doprinela radikalizaciji protesta, poručila da je „uvek otvorena za dijalog“, ali ne i za razgovore sa nasilnicima. „Srbija je demokratsko i pristojno društvo. Vlast ničim nije izazvala radikalizaciju protesta.

Dozvoljavali smo ih, to je jedno od osnovnih demokratskih, ljudskih prava – da se izađe na ulicu i iskaže neslaganje. To je bilo u redu to trenutka kada je prešlo u nasilje“, naglasila je premijerka Srbije uz ocenu da se nasilju protivi i većina građana Srbije.

Ukazala je da se, od dolaska na čelo vlade trudi da održi dijalog ili da ga uspostavi ako ga nema, te a je sprema za raugovore i sa onima koji se ne slažu sa politikom vlade, ali ne i sa nasilnicima „Sa fašistima, vandalima i nasilnicima ne razgovaram.

Razgovaraću sa ljudima sa kojima se ne slažem, da sednemo i da pojasnim naše stavove, čujem šta misle, da se bolje razumemo“, poručila je premiejrka Srbije. Ona je naglasila kako „građani Srbije nemaju čega da se plaše“, tvrdeći da je država prethodnih dana pokazala „da je u potpunosti sposobna da sačuva red, ustavni poredak i da zaštiti demokratsku volju građana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari