Brnabić: Menjaćemo one koje ne daju sve od sebe, ako treba i mene 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da rekonstrukcija Vlade nije tabu tema jer su jedino bitni rezutati, navodeći i da je Srbije dobila pozitivnu ocenu u izveštaju Evropske komisije o napretku.

Ona je, odgovarajući na pitanja poslanika, rekla da nije nikakav problem da se kaže da je rekonstrucija Vlade uvek otvorena tema, jer su građani na prvom mestu.

Ako može bolje menjaćemo, menjaćemo koga god je potrebno da bi bilo bolje, uključujući i mene kao predsednicu Vlade, jer je važno da se građanima svaki dan isporučuju rezultati, rekla je Brnabić na pitanje samostalne poslanice Sonje Pavlović da li će biti rekonstrukcije Vlade.

Pavlović je rekla da „nije dobila odgovor da li je potrebna rekonstrukcija“.

Na pitanje šta je sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem, Brnabić je rekla da je bio danas na sednici Vlade, ali da ne prisustvuje ovoj sednici jer ima obaveze, dodajući da je bio u Vašingtonu radi razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Ovo je otvorena, demokratska, odgovorna Vlada koje ne misli da zna sve na svetu, rekla je Brnabić navodeći da je Vlada otvorena za razgovor sa svima u društvu koji nešto bolje znaju kako bi reforme bile uspešnije.

Brnabić je, reagujući na neke tvrdnje Pavlović, rekla da je Srbija dobila pozitivne ocene u Izveštaju o napretku i da Vlada ne beži od onog što treba da uradi da bi bilo bolje.

Govoreći o vladavini prava, ona je naglasila da su predlozi za izmenu dela Ustava u oblasti pravosuđa poslati Venecijanskoj komisiji i odbacila kao neverovatne kritike da je proces kojim se došlo do tih predloga bio zatvoren.

Kada su, kaže, sprovođene promene u pravosuđu 2006. nije bilo javne rasprave niti su predlozi tada slati Venecijanskoj komisiji.

Mi smo ozbiljno posvećeni reformi pravosuđa zbog građana i privrede, naglasila je Brnabić.

Ona je, prigovorivši Pavlović da u svom pitanju izvrće neke njene reči iz javnih istupa, naglasila da je izjavila nedavno da su ocene iz Izveštaja o napretku važne, ali da su preporuke još važnije.

Ocene su iza nas, a preporuke ono što treba da uradimo, naglasila je Brnabić.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić je pozvao na sprovođenje široke akcije protiv organizovanog kriminala na području Sanđaka.

Prema njegovim saznanjima, bez legitimne procedure i uz divlje spiskove, u najsriomašnijim selima se prikuplja novac za navodnu gradnju puteva.

Brnabić je rekla da će zatražiti informaciu šta se dešava i dostaviti mu je što pre i da će se pokrenuti istraga.

Zukorlić je rekao da razume premijerku da nema informaciju o ovome jer deluje neverovatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari