Brnabić:  Ne želimo kontramere 1Foto: FoNet / AP

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija ne želi da poseže za kontramerama na odluku Hrvatske da 22 puta poveća carine na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz regiona, ali da će morati da zaštiti svoje proizvođače i izvoznike ukoliko Hrvatska ne promeni odluku.

„Srbija je dokazala da je konstruktivna, tolerantna, a u poslednjih nekoliko godina i da je jako fleksibilna. U ovom trenutku ne bih razmišljala o kontramerama, ali država je dužna da zaštiti svoje poljoprivrednike i privrednike“, rekla je Brnabić za „Dnevni avaz“, preneo je RSE.

Ona je navela da je o ovom problemu razgovarala sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem na marginama samita Jadranske povelje u Podgorici.

Prema njenim rečima, zvanični Zagreb čak nije ni najavio ovu meru zemljama u regionu, nego su izvoznici dočekani na graničnim prelazima.

„Takvo ponašanje apsolutno nije u skladu sa predvidivošću poslovanja, ali ni sa razgovorima o ekonomskoj saradnji i razmeni, o čemu pričamo već dva puta u poslednjih mesec dana – u Podgorici i na samitu u Trstu“, istakla je Brnabić.

Ona je izrazila nadu da će uskoro posetiti BiH.

„Srbiji i Vladi Srbije BiH je jako važna. Opredijeljeni smo da nastavimo dobru saradnju sa BiH“, poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari