Sarajevo

Kandić: Pristojna ponuda Putina

Ne bih posmatrala Putinovu posetu Beogradu kao pokazivanje moći ili uticaja Evropi, zato što Evropa – Nemačka i Francuska, prate taj uticaj Rusije, rekla je regionalna koordinatorka Koalicije za REKOM Nataše Kandić portalu Vijesti.ba i ocenila da Evropa ima jači uticaj, prisustvo i interes zemalja u regionu je ipak Evropa.

Crnadak: Dodik sa Putinom kao član Predsedništva BiH

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas da je, „sudeći po zastavama“, Milorad Dodik sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u četvrtak u Beogradu razgovarao kao član Predsedništva BiH iz Republike Srpske.

Ministar odbio izručenje Mamića

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša doneo je rešenje kojim se odbija molba Ministarstva pravosuđa Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića, osuđenog bivšeg čelnika zagrebačkog Dinama koji se nalazi u bekstvu u BiH.

Sud BiH: Potvrđena optužnica protiv Kunarca

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Dragoljuba Kunarca za zločin na području Foče počinjen 1992. godine, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Džaferović: Obeležavanje 9. januara je antiustavni čin

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da obeležavanje 9. januara kao dana bih entiteta Republika Srpska predstavlja grubo kršenje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je ocenio da je proslava tog datuma kao praznika neustavna.

Pompeo pozvao Predsedništvo BiH da usvoji godišnji program za NATO

Američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao je Predsedništvo Bosne i Hercegovine da prihvati Nacionalni godišnji program, koji je NATO omogućio nedavnom odlukom o akcionom planu za ulazak u Alijansu (MAP), prenosi danas Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT).

Nelson novi ambasador SAD u BiH

Američki Senat potvrdio je danas imenovanje novog američkog ambasadora u BiH Erika Džordža Nelsona, čime je on i zvanično postao novi diplomata koji će u narednom mandatu biti na čelu Ambasade SAD u Sarajevu.

Komšić: Zajedno sa Srbijom da rešimo odnose sa Hrvatskom

Srbija ima isti problem sa vlastima u Hrvatskoj i možda možemo očekivati neku vrstu podrške i savezništva da dve zemlje zajedno pokušaju na diplomatski, prijateljski i dobrosusedski način reše tu priču o imovini sa vlastima u Hrvatskoj, rekao je član Prdsedništva BiH Željko Komšić.

PrvaPoslednja