Sarajevo

BiH: U Sloveniju otišlo više od 10.000 građana

Prema podacima Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine na rad u inostranstvo ove godine otišlo je 10.913 osoba, od čega je 10.090 građana otišlo u Sloveniju, a 823 radnika su dobila posao u Nemačkoj.

Lista nepoželjnih Srba u BiH?

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazk u BiH, prenele su danas „Večernje novosti“.

HRT: BiH ne mora opstati

Zagreb ne prestaje da se bavi temom Bosne i Hercegovine, a sudeći po porukama okruglog stola „Kakva je budućnost ovakve BiH“ kojem je značajno mesto dala, i državna TV, u Zagrebu se računa na nestanak BiH, prenosi Radio Sarajevo.

Dodik pozvao Bošnjake da delegiraju komisiju za novi izveštaj o Srebrenici

Novizabrani član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik pozvao je Bošnjake i međunarodnu zajednicu da delegiraju ljude u komisiju koja će izraditi novi izveštaj o Srebrenici i istakao da je spreman da prihvati takav izveštaj jer „ćemo s istinom lakše živeti“.

Mediji: Komšić u iznenadnoj poseti Zagrebu

Novoizabrani član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić otputovao je danas u iznenadnu, zvaničnu posetu Zagrebu, izjavio je Zlatko Miletić, generalni sekretar Demokratskog fronta (DF) čioji je Komšić lider.

Udruženje žrtava u BiH podnelo prijavu protiv ministra pravde

Udruženje žrtava i svedoka genocida podnelo je krivičnu prijavu protiv ministra pravde BiH Josipa Grubeše, zato što je odobrio nezakonit transfer u Hrvatsku Marka Radića Maka, koga je sud BiH osudio na 21 godinu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti, u hrvatski sud mu preinačio zatvorsku kaznu na 12, 5 godina.

Dodik pozvao Srbe u Americi da glasaju za Trampa

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je Srbe u Americi da na izborima za Kongres i Senat, koji će biti održani 6. novembra, glasaju za kandidate Republikanske partije Donalda Trampa, preneo je portal Kix.ba.

Na sarajevske policajce pucano iz kalašnjikova

Policijski organi iz cele BiH i dalje tragaju za ubicama policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje pre 11 dana, ali ne žele da otkriju više informacija o istrazi.

Sarajevo zatražilo pomoć FBI zbog ubistva dvojice policajaca

Hitna sednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će se raspravljati o bezbednosnoj situaciji, počela je jutros, a policijski komesar Mevludin Halilović saopštio je poslanicima da je MUP KS zatražio pomoć i od FBI u rešavanju slučaja nedavnog ubistva dvojice policajaca u Sarajevu.

Dodik: Srbi neće raditi na štetu Bošnjaka i Hrvata

Srbi u parlamentu BiH neće raditi na štetu Bošnjaka i Hrvata, rekao je predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i istakao da će se zalagati za evropski put i poštovanje vojne neutralnosti BiH.

Prva Poslednja