Sarajevo

Jedanaestoro pod istragom zbog nameštanja fudbalskih utakmica

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, kao i Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) saopštili su danas da je protiv 11 menadžera, sudija i fudbalskih radnika pokrenuta istraga zbog sumnje da su učestvovali u nameštanju utakmica.

Zajednica izdavača u BiH: Opozvati nagradu Handkeu

Zajednica izdavača u Bosni i Hercegovini, u otvorenom pismu, pozvala je Nobelov komitet za književnost Kraljevske švedske akademije nauka da opozove nagradu austrijskom piscu Peteru Handkeu jer delom književnog opusa i javnim istupima negira zločin i opravdava zločince.

Komšić: Put BiH u NATO bez pregovora

Demokratski front (DF) smatra da hitno treba odblokirati rad oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i nastaviti procese neophodne za funkcionisanje države.

Crnadak: Smena Nikolića greška Milorada Dodika

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak ocenio je danas da je bila greška člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da zatraži smenu Aleksandra Nikolića s mesta počasnog konzula BiH u Izraelu, kojeg je sada Vlada Srbije imenovala za svog konzula u toj zemlji.

Bregu: Građanima Zapadnog Balkana potreban podsticaj iz EU

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas u Sarajevu da je građanima Zapadnog Balkana potreban podsticaj iz EU i da posledice eventualne negativne odluke o otvaranju pristupnih pregovora Albanije i Severne Makedonije s Unijom neće biti nimalo laki za region.

Komšić: Pre odluke Kraljevska švedska akademija nauka je trebala da poseti Srebrenicu

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić pozvao je Kraljevsku švedsku akademiju nauka, povodom odluke da dodeli Nobelovu nagradu za književnost Peteru Handkeu, da pre dodeljivanja nagrade poseti Srebrenicu i druge gradove u BiH u kojima su vanliterarni uzori Petera Handkea počinili genocid i zločine protiv čovečnosti.

Bregu: Sporazum o slobodnom putovanju novi izazov za Zapadni Balkan

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas u Njujorku da se Zapadni Balkan kreće putem zajedničkog rasta i transformacije, da se sa pitanja stabilnosti prešlo na stvaranje regionalnog ekonomskog prostora i da je sada jedan od glavnih izazova sporazum o slobodnom putovanju.

PrvaPoslednja