Sarajevo

Dodik: Novi Savet ministara neće biti formiran do kraja marta

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je večeras u Sarajevu da novi Savet ministara BiH neće biti formiran do kraja marta, kako se to ranije očekivalo i da će sednica Predsedništva BiH biti sazvana kada bude postignut kompletan dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH.

Bivši ministar BiH: Upad hrvatskih bezbednjaka ozbiljan alarm

Bivši ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović, izjavio je, povodom informacija o vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH, da nije prvi put da susedne zemlje pokušavaju međunarodno diskreditovati BiH i bošnjački narod i predstaviti je kao prostor koji je teroristička pretnja Evropi.

BiH: Povećan broj obolelih od malih boginja

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo obavestio je resorno ministarstvo da je na tom području, od početka godine, povećan broj obolelih od malih boginja, sa 32 na 65 obolelih.

Izetbegović i Dodik: Nema jedinstvenog stava o NATO-u

Predsednici SDA Bakir Izetbegović i SNSD Milorad Dodik poručili su posle sastanka, kome je prisustvovao i lider HDZ BiH Dragan Čović, da će stranke raditi na definisanju principa koji će zadovoljiti sve.

U Sarajevu javno praćenje izricanja presude Karadžiću 20. marta

Grad Sarajevo će u Vijećnici organizovati javno paćenje izricanja presude Žalbenog veća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove po žalbi bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, 20. marta u Hagu objavili su danas sarajevski mediji.

Dodik: Dan nezavisnosti BiH nije moj praznik

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su Socijaldemokratska partija BiH i njen predsednik Nermin Nikšić, čestitajući mu 1. mart kao Dan nezavisnosti BiH, „pokušali da se našale i da budu cinični“.

Iz BiH od 2013. otišlo oko 173.000 ljudi

Za pet godina BiH je napustilo više od 173.011 ljudi ili 48.932 porodice, a tokom poslednje 23 godine državljanstva BiH odreklo se 73.478 građana, rekla je predsednik Unije za održivi povratak i integracije u BiH Merhunisa Zukić.

U BiH uhapšeno 11 carinika osumnjičenih za primanje mita

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su 11 carinskih službenika na graničnim prelazima Gradiška, Šamac i Orašje, osumnjičenih za primanje mita, u okviru akcije kodnog naziva „Brend“, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Izetbegović: Ulazak u NATO nije švedski sto

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je rekao, povodom izjave zamenika predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojše Radmanovića, da neće biti formirano ni Veće ministara ako SDA nastavi da insistira na NATO putu BiH.

PrvaPoslednja