Sarajevo

DW: Dodikove pretnje i Vučićeve „pijemontske ambicije“ 2

DW: Dodikove pretnje i Vučićeve „pijemontske ambicije“

Dok Dodik preti otcepljenjem Republike Srpske, iz Beograda se čuju mlake frazo o „poštovanju celovitosti“ BiH. Vučićeva vlast se ne ograđuje od Dodika i to može da izazove ozbiljne nevolje u regionu, kažu sagovornici DW.

Dodik: Dolazićemo na posao, ali nećemo odlučivati 3

Dodik: Dolazićemo na posao, ali nećemo odlučivati

U zgradi Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan je sastanak srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsedavajućeg Saveta ministara BiH Zorana Tegeltije sa srpskim funkcionerima u institucijama BiH.

Dodik: Uhapsite me ako možete, ja sam tu u Sarajevu 5

Dodik: Uhapsite me ako možete, ja sam tu u Sarajevu

Član Presdedištva Bosne i hercegovine Milorad Dodik pozvao je danas posle sednice Predsedništva, koja je trajala samo deset minuta, predsedavajućeg Predsedništva Željka Komšića da podnese ostavku zbog imenovanja novog stranog sudije, kojeg imenuje Evropski sud za ljudska prava, navodeći da mu predlog za imenovanje nije pružen na uvid.

Aerodrom Sarajevo poslednji na listi  po broju prometa 6

Aerodrom Sarajevo poslednji na listi po broju prometa

Aerodrom Sarajevo po broju prometa poslednji je na listi glavnih evropskih gradova zbog čega je sve više zahteva da se menja model upravljanja ovim aerodromom koji je u stoprocentnom vlasništvu države odnosno Vlade FBiH.

Vreme je da strane sudije odu 7

Vreme je da strane sudije odu

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da njegova stranka podržava pristup da državljani Bosne i Hercegovine moraju biti u svim institucijama izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti, pa i u Ustavnom sudu BiH, kao i da je došlo vreme da strane sudije odu iz te pravosudne institucije.

Šiling: Kvinta rizikuje haos u BiH 8

Šiling: Kvinta rizikuje haos u BiH

Bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švac Šiling izjavio je da bi ambasadori zemalja Kvinte, SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, trebalo odmah da ozasedaju i donesu odgovarajuće mjere nasuprot zaključcima Skupštine Republike Srpske.

Dodik: Odluka Ustavnog suda BiH flagrantni "državni udar" 11

Dodik: Odluka Ustavnog suda BiH flagrantni „državni udar“

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da je najnovija odluka Ustavnog suda BiH flagrantni „državni udar“, jer predstavlja atak na teritorijalnu organizaciju prema kojoj Republici Srpskoj pripada 49 odsto, a Federaciji BiH 51 odsto teritorije.

Dodik: Crna Gora prijateljska zemlja 13

Dodik: Crna Gora prijateljska zemlja

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Crna Gora prijateljska, a može se reći i bratska država, i nema razloga da tako ne bude i ubuduće.

PrvaPoslednja