Sarajevo

SDS: Motiv SNSD za odlaganje izbora je gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom 2

SDS: Motiv SNSD za odlaganje izbora je gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom

Stvarni motiv Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) i ostalih koji se bune zbog odlaganja izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom (CIK), čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana, izjavila je članica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević.

Jergović: Ne želim imati veze s zajednicom koja ne vidi fašizam većinskog naroda u Sarajevu 3

Jergović: Ne želim imati veze s zajednicom koja ne vidi fašizam većinskog naroda u Sarajevu

Bosansko-hrvatski pisci i intelektualci Miljenko Jergović, Ivan Lovrenović, Ivica Đikića i Željko Ivanković istupili su iz PEN centra Bosne i Hercegovine, a razlog je, kako kažu u saopštenju, to što je na službenoj stranici PEN centra BiH (www.penbih.ba) 9. maja objavljeno protestno pismo protiv najavljene mise za Blajburg s potpisima jednoga broja članova PEN-a.

Čedomir Jovanović počasni Sarajlija 11

Čedomir Jovanović počasni Sarajlija

Povelja Kantona Sarajevo, kojom se proglašavaju počasni građani, dedeljena je večeras predsedniku Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću, a umesto njega na svečanoj sednici kantonalne Skupštine primo ju je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, koji je dobio isto priznanje.

Opozicione stranke u parlamentu BiH traže smenu ministra Košarca 12

Opozicione stranke u parlamentu BiH traže smenu ministra Košarca

Četiri poslanička kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnela su danas zahtev za smenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca (SNSD) zbog prisustva na zabavi u jednom sarajevskom restoranu, čime je prekršio mere propisane za suzbijanje korona virusa.

PrvaPoslednja