Sarajevo

Izetbegović: Izazivanje najteže posleratne krize

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je u intervjuu za Klix.ba da, ukoliko Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) krene u primenu stavova i odluka koje je doneo na sednici Glavnog odbora, upustiće se u flagrantne antidejtonske delatnosti i direktni udar na ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine.

Sve je podređeno autorima

Drugi filmski festival AJB DOC biće održan od 20. do 24. septembra u Sarajevu. Reč je o međunarodnom festivalu koji organizuje medijska kuća Aljazeera Balkans.

Komšić: Dodik se iživljava nad Bratićem

Predsedavajući Predsedništva BiH željko Komšić izjavio je danas da se srpski član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik „iživljava“ nad Senadom Bratićem, koji je do danas bio potpredsednik Narodne skupštine RS iz bošnjačkog naroda.

Mladoj osobi je potrebno oko dve godine da dobije posao

Statistika pokazuje da je u proteklih sedam godina na Zapadnom Balkanu otvoreno više od 700.000 novih radnih mesta, od kojih je, međutim, samo 4,3 posto pripalo osobama mlađim od 24 godine. Mladoj osobi je potrebno oko dve godine da dobije posao. 

I Zukorlić među kandidatima

Za izbor reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ) BiH stigle su četiri kandidature iz 18 okruga, kako je predviđeno normativnim aktima.

Sastanak Lajčaka i Čovića u Mostaru

Predsednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH i lider HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je juče u Mostaru s ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom o političkoj i bezbednosnoj situaciji u BiH.

Za šest godina BiH napustilo više od pola miliona ljudi

Bosnu i Hercegovinu je od 2013. do 2019. godine napustilo 530.000 stanovnika. Podaci su to iz Ankete o radnoj snazi, koju objavljuje Agencija za statistiku BiH i Unije za održivi povratak i integracije u BiH.

PrvaPoslednja