Brnabić: Osećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Banjaluci s predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović, i poručila da Srbija oseća sve veću bliskost sa Republikom Srpskom, javlja N1.

-Drago mi je da sam u Banjaluci, uvek je zadovoljstvo da vidim predsednicu Vlade Cvijanović i predsednika Dodika. Danas je meni dan u znaku Republike Srpske. Ja ću otići malo ranije nego što sam planirala nazad u Beograd zato što u Beogradu obeležavamo i Dan RS tako da ću i tamo govoriti. Mislim da sve ovo pokazuje jedne stvarno specijalne veze između Republike Srpske i Republike Srbije. Verujte da mi osećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom. Izuzetno mi je drago da je zahvljaljujući fiskalnim reformama, fiskalnoj disciplini i makroekonomskoj stabilnosti koje je prethodna vlada na čelu sa današnjim predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem uspela uspešno da implementira, da mi imamo budžet Republike Srbije koji izgleda potpuno drugačije, jednu drugačiju snagu, stabilnost, i da smo u mogućnosti da pomognemo Reublici Srpskoj, opštinama i građanima sa fantastičnim projektima koje imate, kazala je Brnabić u Banjaluci, prenosi N1.

Govorila je i o otvaranju mosta Ljubovija – Bratunac. „Takođe nam je drago da vidimo jednu takvu stabilnost u Republici Srpskoj, brzo usvajanje projekata, implementaciju i nadam se da će to biti budućnost za nas, što više zajedničkih i velikih projekata. Jedan od prioriteta u ovom trenutku je da otvorimo gračnični prelaz, da dogovorimo to sa Federacijom i da pustimo u rad most Ljubovija – Bratunac koji smo izgradili, da nastavimo da razgovaramo o novim energetskim projektima“, navela je ona.

Ponovila je da joj je drago da Srbija i RS imaju posebne odnose. -Uvek je zadovljstvo da kao predsednica Vlade Republike Srbije mogu da dođem u Banjaluku, i da vam pružimo svu podršku koju možemo da vam pružimo, navela je ona.

N1 piše da je sastanku sa Brnabić prisustvovali su potpredsjednica Vlade RS i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić, ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Vladimir Antić i ministar zaštite životne sredine Republike Srbije Goran Trivan.

Delegacija Vlade Srbije prisustovaće i stručnoj konferenciji o temi „Energetska suverenost – Banjaluka kao regionalni centar“.

Brnabić: Srbija pomaže Republiku Srpsku

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Banjaluci sa predsednikom i premijerkom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović i naglasila da Srbija, zahvaljujući makroekonomskoj stabilnosti, može da pomogne RS u sprovođenju projekata.

Brnabić je rekla da je zadovoljstvo posetiti RS i dodala da će u Beogradu danas biti obeležen Dan RS.

Mislim da sve ovo pokazuje specijalne veze između Srbije i RS, jer verujte mi da mi to osećamo, rekla je ona.

Sastanku u Administrativnom centru Vlade RS prisustvali su ministar industrije i energetike RS Petar Đokić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Brnabić će u Banjaluci prisustvovati svečanoj promociji i otvaranju „Eko-toplane“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Delegaciju Srbije čine ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež,a predviđen je sastanak i sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari