Brnabić šesta među svetskim liderima po interaktivnosti na Tviteru 1Ana Brnabić Foto: Tviter

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić nalazi se na šestom mestu u konkurenciji svih svetskih lidera, po interaktivnosti na tviteru, prema istraživanju Twip diplomacy 2018.

Brnabić se tako, između ostalih našla u društvu premijerke Norveške, premijerke Novog Zelanda Vlade Holandije, Vlade Velike Britanije i predsednika Poljske.

Brnabić šesta među svetskim liderima po interaktivnosti na Tviteru 2

Sve o ovome možete videti ovde

Ovo je lični profil Ane Brnabić koji je ona otvorila još 2015. godine i koji lično vodi i kao predsednica Vlade. Ovo praktično znači da ona lično komunicira sa korisnicima i da je dnevno aktivna.

Predsednica Vlade, kako se navodi u saopštenju, često se u javnom govoru zalaže za dijalog i dvosmernu komunikaciju, pa je ovaj rezultat zapravo ilustracija kako i najviši državni funkcioneri mogu direktno da komuniciraju sa drugima.

„Ana Brnabić poznata je kao neko ko se zalaže za digitalizaciju i e upravu i ovako visoka pozicija u konkurenciji svetskih državnika odličan je rezultat i potvrda da Brnabić razume nove tehnologije i savremeni način komuniciranja“, dodaju u saopštenju.

Jedan od uticajnih tviteraša u Srbiji, dizajner Ivan Ćosić, naglašava značaj koji za korisnike tvitera ima aktivnost premijerke na ovoj društvenoj mreži.

„Ja bih ovde istakao kontinuitet koji je Ana Brnabić pokazala u korišćenju tviter naloga pre stupanja na funkciju ministarke, kasnije i premijerke, i u toku obavljanja državničkih funkcija. Generalno gledano, veoma je dobro što Srbija ima premijerku koja koristi društvene mreže aktivno, na pravi način, jer je komunikacija koja se ovim kanalima ostvaruje brza i što je najvažnije transparentna. Do sada je uglavnom bilo primera jednosmerne komunikacije političara sa gradjanima a premijerka koja je na internetu otvorena za komunikaciju, kritike i sugestije je nešto što je veoma važno za razvoj društva„, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari