Bulatović: Đilas ne preuzima Zelene, to je izmišljotina 1Foto FoNet Aleksandar Levajkovic

Pisanje tabloida bliskih SNS-u, da Dragan Đilas želi da kupi ZEP Zeleni, usmereno je direktno protiv mene i ima svrhu da unese nemir i nanese štetu partiji na čijem sam čelu – poručuje lider ZEP Zeleni Dejan Bulatović, koji komentariše napise provladinih tabloida da Dragan Đilas kupuje „Zelene“ kako bi izbegao prikupljanje 10.000 potpisa neophodnih za formiranje stranke.

Bulatović tvrdi da o toj temi nikada nije bilo govora na sastancima sa Draganom Đilasom i dodaje da je sa pomenutim političarem razgovarao isključivo o priključenju ZEP Zeleni Savezu za Srbiju, kao i o pitanjima vezanim za ekologiju, jer je ona oblast za koju su „Zeleni“ usko vezani.

– To je obična izmišljotina Informera, koja služi da „Zelenima“ zagorča politički život, zbog ulaska u Savez za Srbiju. Zašto nikada, dok smo bili sa Sašom Jankovićem, nisu pisali da ćemo možda njemu da prepustimo stranku. Članovi ZEP Zeleni iz svih gradova sada mene zovu i pitaju „da li mi to Đilasu dajemo stranku“, što je efekat koji su tabloidi pod kontrolom vlasti i želeli da postignu – objašnjava Bulatović.

On postavlja pitanje da li zaista postoje ljudi koji misle da je Draganu Đilasu teško da skupi 10.000 potpisa kako bi osnovao stranku i ponavlja da su tabloidi, znajući da ne postoji drugačiji način da diskredituju „Zelene“, rešili da plasiraju izmišljotine i gluposti.

– U četvrtak sam samo od novinara Informera imao preko dvadeset propuštenih poziva, a da ne govorim o televizijama poput Pinka ili Studija B, sa kojih su me pozivali da na njima gostujem, što sam naravno odbio, jer mi ne pada na pamet da se pojavljujem na režimskim medijima. Ja sa njima nemam o čemu da razgovaram – ističe Bulatović.

On je najavio da će se članovi i simpatizeri ZEP Zelenih u utorak, 4. decembra, okupiti na platou ispred Filozofskog fakulteta, te da će tom prilikom očistiti zaštitno staklo postavljeno preko murala ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću, na koje su vandali naneli farbu. Bulatović je naveo da će sa tog mesta još jednom poslati poruku da će po svaku cenu sprečiti eventualno postavljanje spomenika Slobodanu Miloševiću, o čemu se poslednjih dana ponovo govori u javnosti.

Provladin tabloid Informer je u petak objavio da jedan od osnivača Saveza za Srbiju, „tajkun Dragan Đilas“, prethodnih nedelja intenzivno pregovara da preuzme stranku ZEP Zeleni, na čijem čelu je Dejan Bulatović, kako bi izbegao prikupljanje 10.000 potpisa, koji su neophodni za formiranje stranke

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari