Bulatović: Prošao poligraf pa su mi „uzeli“ najboljeg prijatelja 1Foto: Medija centar

Veoma sam zabrinut za svog prijatelja Zorana Radmilovića, pošto moj advokat još uvek nije uspeo da stupi sa njim u kontakt. To je nemoguće u ovom trenutku, pokušavamo već nekoliko dana.

To kaže za Danas potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović, na čijoj kući su u selu Batrovci kod Šida u noći između srede i četvrtka ispisani preteći i uvredljivi grafiti, zbog čega je priveden njegov blizak prijatelj Zoran Radmilović, kome je produžen pritvor na trideset dana.

Bulatović navodi da o Radmiloviću ne može da dobije nikakve informacije. Prema njegovim saznanjima, policija je u kući njegovog prijatelja pronašla farbu, ali je Radmilović kazao da je ta farba bila neotpakovana, kao i četkica. Bulatović ukazuje da nije bilo zvanične analize farbe, zbog čega mu nije jasno kako ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović već zna da je Radmilović to uradio i da je kriv.

– Ministar Stefanović je slagao nekoliko stvari u izjavi na „ružičastoj lažoviziji“, takozvanom Pinku. On je rekao da su moje kamere bile isključene. To nije tačno. Prvo, ja nemam kamere, ja imam jednu kameru, to je samo kamera za interfon. Ne postoji nikakav risiver, ni praćenje na mom telefonu. Zvao sam policiju u Šidu i pitao sam „kako je moguće da ste to slagali“. Oni su rekli da oni znaju da ja nemam uređaj koji snima i da su to jasno stavili u zapisnik, ali da oni nisu uticali na njega i da je to uradila Sremska Mitrovica i Beograd – ističe Bulatović.

Njemu su neverovatni navodi ministra Stefanovića da je Stranka slobode i pravde dana kada su se grafiti pojavili „digla javnost“, a da su se kasnije ućutali. Bulatović tvrdi da to nije tačno.

– Mi čitavo vreme o tome govorimo. Videli ste i moje saopštenje u kome stoji da istraga po meni ide u pogrešnom pravcu, da su uhapšeni samo moji prijatelji, da produžavaju pritvor mom najboljem prijatelju, a da se pritom niko drugi ne hapsi niti privodi. Ja ne želim da utičem na rad MUP-a niti na istragu, ali pomalo je sve ovo čudno – ocenjuje Bulatović.

Prema njegovim rečima, advokatica koja je Radmiloviću dodeljena po službenoj dužnosti, i koja je rekla je da je predmet potpuno odbranjiv, te da se vidi da je čovek nevin, naprasno je smenjena, a nametnut je novi advokat.

– Ministar Stefanović, pored toga što je izrekao nekoliko laži, nije naveo da sam ja bio dva puta na poligrafu i da sam oba puta prošao. Neverovatno je da on izađe i da kaže da gospodin Radmilović nije prihvatio poligraf i veštačenje rukopisa, a da ne pominje zašto on to nije uradio. Videli smo u njegovoj odbrani da je jasno naveo zašto to nije uradio: rekao je da je farba bila neotpakovana i da je četkica bila zapakovana. Odjedanput, oni su tu farbu otvorili, četkicu su raspakovali i on je tada, piše u odbrani, rekao „vi meni pakujete“ – objašnjava Bulatović.

On poručuje da je posredi „par ekselans“ političko pitanje i da su na sve načine pokušali njega da povežu sa ispisivanjem grafita, a kada nisu uspeli, uzeli su njegovog prijatelja.

– Pošto sam ja bio na poligrafu i jer je jasna stvar da bi samo nenormalan čovek mogao tako nešto a pomisli, a kamoli da uradi, uzeli su meni najboljeg i najbližeg prijatelja zbog njegove prošlosti, to je meni jasno. Njegovu prošlost koja je po njima sporna nema pravo niko da pominje, on je odležao zatvorsku kaznu i ima pravo na  slobodu i da učestvuje u javnom životu. On je moj najbliži prijatelj. Taj čovek tako nešto ne bi mogao da uradi, to znaju svi u selu u kome živimo, to znaju moji prijatelji koji znaju njega, moja porodica. Mogu svi, ali on ne može – naglašava Bulatović.

On podseća da su takozvani „botovi“ vladajuće stranke na društvenim mrežama, istog sekunda kada je objavljeno da su grafiti ispisani, odmah počeli da pišu da je to organizovala opozicija.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je tokom istrage o pretećim porukama ispisanim na kući potpredsednika SSP-a Dejana Bulatovića, policija pronašla određene dokaze u kući Bulatovićevog bliskog prijatelja i člana SSP Zorana Radmilovića.

Navodeći da je policija uključila „sve što ima“ na rasvetljavanju tog slučaja, ministar je kazao da je u prva 24 časa saslušano 12 osoba, a da je samo Radmilović odbio poligrafsko ispitivanje.

– Policija je po nalogu ušla u njegovu kuću i pronašla boju koja odgovara onoj sa poruka na Bulatovićevoj kući, četkice čija debljina takođe odgovora debljini slova i duksericu umazanu tom bojom. Taj čovek je odbio poligrafsko ispitivanje ali i grafološko veštačenje, odnosno da na papiru ispiše nešto pa da to stručnjaci uporede sa slovima ispisanim na kući oštećenog – kazao je Stefanović.

On je naveo da Radmilović nije želeo da izgovori „ni jednu jedinu reč“ niti da na bilo koji način pomogne istragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari