Bulatović (SSP) Nedimoviću: Želim da vam osvežim pamćenje ko je to uništio poljoprivredu 1Foto:Beta/Mloš Miškov

Potpredsednik Stranke slobode i pravde  Dejan Bulatović zahvalio je danas ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću jer, kako je naveo, pomno prati njegove aktivosti, što se vidi po pokazanoj „nervoznoj reakciji“, poručivši da mnogo toga zna, uz podsećanje i kako je sadašnji ministar iz Demokratske stranke Srbije (DSS) prešao u Srpsku naprednu stranku (SNS).

Bulatović ga je, na početku, podsetio da Dan poljoprivrednika, pa i njegov, „počinje u pet sati ujutru- jer pre nego što pođe u obilazak sela po Srbiji, mora da nahrani stoku, usiri mleko, oreže voćke, pokosi, prevrne i izbalira seno, poseje, požnje i sve ostalo što ruke paora moraju da urade kako bi održale domaćinstvo“.

„Pominjući uništenje industrije mesa ‘Srem Šid’, podsetio bih da je ona otišla u stečaj septembra 2001. godine, nakon što radnici 18 meseci nisu primili platu. Pominjanje poljoprivrednih giganata čija je propast zapečaćena još devedesetih, navodi na pitanja čime se to bavite već 10 godina kada ni jedan od njih niste uspeli da revitalizujete, već Vlada čiji ste član prodaje ‘PKB’ za 25 odsto manju cenu od prvobitno procenjene?“, rekao je pisanoj izjavi, Bulatović, odgovarajući na optužbe Nedimovića.

Kako je Bulatović  naveo, „ministar bi takođe morao znati da je jedan od glavnih aktera u privatizaciji svih pomenutih preduzeća u periodu koji navodi, bio upravo Siniša Mali, aktuelni ministar finansija u VladiSrbije“.

„Za kraj, osvežio bih pamćenje ministru, kao bivšem članu nekada vladajuće DSS, da nikada nisam obavljao visoku državnu funkciju, pa samim tim ne mogu da snosim odgovornost koju pokušava da mi prišije, a koju bi upravo on trebao da oseća zbog katastrofalnog stanja u poljoprivredi“, istakao je Bulatović.

Takođe, Bulatović je rekao da „ništa manje nije interesantno i da je u periodu kada je Boris Tadić bio predsednik Demokratske stranke popunio pristupnicu za ulazak u istu, a zatim pošao na Konferenciju za medije u Novi Sad da to i obnaroduje, međutim kako je Tadić stavio veto na njegov ulazak u stranku, ispostavilo se da je svoju zelenu granu pronašao tek u SNS“.

Nedimović je reagavao na Bulatoviće prethodne izjave da sadašnja vlast uništava poljoprivrednike, izrečene na Kvantaškoj pijaci, navodeći da tržište hrane nije privatna firma za prodaju tv sekundi.

„Vašu demokratsku tiraniju nad slabima je obeležilo uništavanje najvećih simbola srpske poljoprivrede, od IMT-a i proizvodnje traktora Budimke, Srem Šid i Voćar iz Merošine. Ali mi godinama mukotrpno radimo na podizanju iz pepela svega što se uništili“, rekao je Nedimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari