Čanak: Koliko će vremena proći dok se svakom sa praznom šerpom ne gurne zapaljena baklja u usta 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak traži da policija identifikuje učesnike sinoćne bakljade u Beogradu i drugim gradovima Srbije, tokom kojih je vređana opozicija i podržavana aktuelna vlast i dodao da su, ukoliko zakon ne bude jednak za sve, mogući sukobi na ulici.

„Koliko je policija identifikovala učesnika bakljada za vreme policijskog časa u Novom Sadu i Beogradu? Crkva je već pokazala da je jača od države, da li to sada pokazuju i ‘navijači’? Koliko će vremena proći dok se svakom sa praznom šerpom ne gurne zapaljena baklja u usta?“, upitao je Čanak na Tviteru.

Prema njegovim rečima, suština zakona je da bude jednak za sve.

„Ako to nije tako, jednaki i jednakiji će se kad-tad sukobiti i na ulici. A kada do toga dođe, i ne bude se znalo ko je koga ubio, to se zove građanski rat. Jednih sa praznim šerpama protiv drugih sa praznim šerpama. Baklje su samo dekor“, poručio je Čanak.

Pristalice SNS kao odgovor na buku građana nezadovoljnih stanjem u Srbiji organizovali su bakljade u više gradova, a emitovali su i poruke protiv Đilasa i opozicije sa razglasa na kamionima ili stacionarnih na zgradama. Umesto intervencije, policija ih je mirno pratila i obezbeđivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari