Čanak najavio da neće tužiti Trifunovića 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine neće tužiti Sergeja Trifunovića, lidera Pokreta slobodnih građana, zbog uvreda koje mu je uputio jer „nema, kako je rekao, šta da tužiu“ .

„Tužiti možete čoveka, a ne pseto“, rekao je Čanak , dodajući da će od sada sa Trifunovićem razgovarati jezikom koji on očigledno razume.

Predsednik Lige socijaldemokrata na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao je da neće zaboraviti nikada šta je o njemu govorio predsednik Pokreta slobodnih građana i da će Trifunovića njegovo ponašanje „koštati“, a već je zbog takvog ponašanja izgubio kredibilitet.

Na pitanje da li je to pretnja, on odgovara da nikome ne preti, ali da će od sada sa Trifunovićem razgovarati jezikom koji on razume.

„Ako će on mene nazivati pogrdnim imenima, ja nemam nikakvu obavezu prema tom čoveku da ga štedim ni od njegove prošlosti ni od njegovog ponašanja“, naveo je Čanak, opisujući susret sa Trifunovićem u prostorijama PSG i navodeći da je lider PSG seo daleko od njega u strahu , „da ću ga valjda udariti“.

To će sigurno svako misleći umeti da prepozna, konstatovao je Čanak, podsećajući da se njemu četiri godine sudilo zbog incidenta u kafani i mediji su ga „čerečili“, a Trifunović se „potukao u pekari i izgrizao čoveka“ i to se ne pominje u javnosti.

Komentarišući opozicioni bojkot sednica Skupštine, Čanak je rekao da ga ne razume.“Možete bojkotovati sednice ako je predsednica parlamenta vodi na način koji nije dobar, sa čim se ja slažem. Možete bojkotovati način formiranja dnevnog reda ili podnošenje amandmana, ali bojkot institucije kao što je skupština je pitanje šta vam preostaje ako nećete u skupštini da rešavate probleme, gde ćete ih rešavati, da li na ulici. Skupštine su izmišljene da se stvari ne rešavaju na ulici“, rekao je Čanak i dodao da je skupština oštećena kada ne radi u punom kapacitetu sa svim predstavnicima građana.

LSV traži raspravu o zakonu o finansiranju Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine predložila je danas Skupštini Srbije da u dnevni red sledeće sednice uvrsti tačke koje se tiču Vojvodine, kao i zakon o finansiranju te pokrajine, saopštio je lider LSV Nenad Čanak.
„Već 20 godina nije bilo ni jedne tačke dnevnog reda posvećene Autonomnoj pokrajini Vojvodini i zato smo predložili da u dnevni red sledeće sednice udje jedna tačka o Vojvodini, a sa druge strane da udje tačka o zakonu o finansiranju Vojvodine koji je bio ustavna obaveza još prilikom donošenja Ustava pre deset godina, a koja nije ostvarena“, rekao je Čanak na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije. On je kazao da je pitanje decentralizacije nešto što mora hitno početi da se rešava.

„Ako se to ne uradi doći ćemo u poziciju da nas dočeka novi Ustav u kome neće biti doneto ni jednotrajno rešenje“, rekao je Čanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari