Čanak očekuje smenu Dačića 1Foto: Fonet

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da
očekuje što skoriju smenu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, jer su njegovi istupi „provokatorski i huškački“ i „veoma štetni po javni interes Srbije“.

„Teške uvrede na račun susednih država ponovo uvode čitav region u stanje ratne psihoze“, konstatovao je Čanak, uz ocenu da je Dačić „izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da u bilo čije ime razgovara sa našim i evropskim okruženjem“.

„Dačiću ratno huškanje i izazivanje sukoba, koje posle prati sa bezbedne udaljenosti, ne bi bilo prvi put. U vreme sukoba 90-ih Dačić je bio portparol režima koji je ratove poveo i finansirao. Ne samo da se od politike zločina nije ograđivao, Dačić je na najbrutalniji način tu politiku zastupao, branio i pomovisao“, navodi se u Čankovoj pisanoj izjavi.

Prema Čanković rečima, Dačić je na različite načine učestvovao i u svim vladama od 2004. godine i „njegova tranziciona režimska aktivnost praćena je brojnim aferama“.

Čanak je izjavio da Dačić, „osim što provodi vreme na slobodi zbog nedostatka dokaza ili političke volje za procesuiranjem, predstavlja i zaštitnika interesa jedne
strane države“.

„I verovatno u njeno ime, jer to nije interes Srbije, ponovo našu zemlju zavađa sa gotovo svim susedima. Ne krijući previše da su mu bliži interesi režima u Kremlju, nego javni interes građana Srbije, Dačić je primer modernog kvislinga koji bez stida promoviše tuđe interese i još ih predstavlja
kao patriotizam“, naveo je Čanak.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Čanak očekuje smenu Dačića”

  1. Dacicu, samo napred. Ali ovaj ces rat voditi direkto iz rovova. Imas Vulina, bombasa. Vulinu jos noko nije javio da je drugi svetski rat (ove nase ratove ne pomonjemo) zavrsen. Imas Vucica, Vucic ima avione. Imas Nikolica, Nikolic ima ordenje. Imas Stefanovica, on ima fantomke….ovoga puta vi nosite uniforme. Postedite srpske sinove. Postedite i svoje sinove. Ajte vi, krenite u rat. Eto nas za vama, ne brinite. Putuj igumane i ne brini za manastir.

  2. Kakav cirkus: Dacic nije dorastao vrlo vazne funkcije ministra inostranih poslova a Canak nije "ovlascen" da ga kritikuje jer nije ni pozicija ni opozicija. Niti luk- niti voda.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.