Čepurin: Protivljenje Prištine da se Rus prebaci u Beograd, van granica ljudskog razumevanja 1Foto: Medija centar

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izrazio je danas negodovanje zbog situacije sa ruskim državljaninom i saradnikom Misije UN na Kosovu (UNMIK) Mihajilom Krasnoščekovom, privedenim tokom jučerašnje akcije kosovske policije na severu Kosovu.

„Izaziva negodovanje to, da se prištinske vlasti dosad protive evakuaciji radi lečenja u Beogradu zverski pretučenog od njihovih ‘policajaca’, saradnika UNMIK Mihajila Krasnoščekova.

To je van granica ljudskog razumevanja“, navodi se u saopštenju koje je medijima dostavaio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Mihajil Krasnoščekov priveden je tokom jučerašnje akcije kosovske policije na severu Kosova, a zahtev da bude oslobođen Ambasada Rusije uputila istog dana, ali je odgovor Prištine izostao.

I specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) Zahir Tanin pozvao je juče na hitno oslobađanje službenika UN posle akcije kosovske policije i poručio da će „bilo kakva šteta naneta osoblju UN“ podstaći „najviši stepen diplomatskih i međunarodno pravnih odgovora”.

U saopštenju UNMIK je naglasio da se sa „velikom zabrinutošću“ prati razvoj na severu Kosova, uključujući pritvor dvojice pripadnika UN tokom obavljanja dužnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari