Članovi PSG pitali vlast zašto ne ulaže novac u bezbednost građana 1Foto: Twitter/ Pokret slobodnih građana

Članovi i simpatizeri Pokreta slobodnih građana (PSG) okupili su se večeras po 29. put ispred zgrade Predsedništva Srbije, gde su zatražili objašnjenje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto se ne ulaže više novca u bezbednost građana.

„Poslednja u nizu stravična nesreća na kružnim prelazima u Srbiji sama po sebe nameće pitanje koliko je života dovoljno, pa da režim Aleksandra Vučića, krene makar delimično da ulaže novac iz budžeta u sigurnost građana Srbije?“, upitao je funkcioner PSG Aleksandar Olenik.

On je kazao da vlast u Srbiji skupo plaća novogdišnju rasvetu, polovne avione, savetnike poput Tonija Blera, ali da nije uspela da napravi 20 kružnih prelaza.

„Vidimo da ovaj režim nema nameru da uloži ni deo od budžetskih novca za zaštitu  građana, da građani zbog toga gube život ne samo na kružnim prelazima, nego generalno u saobraćaju i jedini lek jeste da srušimo ovaj režim i to na protestima“, rekao je Olnik i pozvao građane da sutra dođu na četvrti protest protiv nasilja u Beogradu.

Okupljeni su nosili veliki transparent „Država mafijaša“ i table na kojima su postavljena pitanja među kojima „Zašto se svađamo sa susedima“, „Zašto vređaš novinare“, „Ko crta mete na čelo političkih protvnika“.

Prisutnima se obratio funkcioner PSG Rade Veljanovski koji im se zahvalio što su pokazali upornost i dodao da će nastaviti da dolaze svakog petka.

„Pokazali smo da smo uporni, istrajani, čak i kada su dolazili da nas uplaše. Oni su morali da odu, a mi smo ovde“, ocenio je Veljanovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari