Dačić 12. juna u zvaničnoj poseti Atini 1Foto: FoNet/Slobodan Miljević

 Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić će 12. juna boraviti u zvaničnoj poseti Atini, gde će sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendijasom razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima, kao i o prevazilaženju posledica pandemije kovid-19.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da se Dačić sastao sa ambasadorom Grčke u Beogradu Jorgosom Dijakofotakisom.

Sagovornici su ocenili da su dve zemlje pravovremenim merama i odlučnom politikom uspele da značajno ublaže posledice pandemije kovid-19.

„Dačić je potvrdio da će 12. juna ove godine učiniti zvaničnu posetu Atini gde će sa ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom imati priliku da razmotri sva važna pitanja iz oblasti bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje, kao i aktuelne teme na planu prevazilaženja posledica pandemije kovid-19“, navodi se u saopštenju.

Dijakofotakis je preneo da su planovi Grčke da 15. juna otvori granice za državljane 15 zemalja, među kojima se nalazi i Srbija. Tog dana bi trebalo da bude uspostavljen i avio saobraćaj između dve zemlje.

Ambasador je izrazio nadu da će srpski turisti i ove godine letovati u Grčkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari