Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć u arhivu Jugoslovenske kinoteke na prijemu povodom obeležavanja Dana UN da „želi da Srbija ponovo bude zemlja koja će pomagati drugima, slati svoje vojnike i policajce u mirovne misije na druge kontinente, a da njoj više niko ne mora da pomaže“. Dačić smatra da je „Srbija već danas jedan od najčvršćih stubova oslonaca mira, stabilnosti i bezbednosti u regionu“.


Dan UN obeležen je multimedijalnim performansom „Reconnect: nove forme dijaloga“, kojim je istaknut značaj novih medija za prevazilaženje interkulturalnih razlika. UN su, ukazao je premijer Srbije, organizacija koja je u najvećoj meri zadržala objektivan pristup krizama u svetu pa i onu na području bivše Jugoslavije. Srbija danas ima odličnu saradnju sa svim agencijama i organizacijama UN i da joj je posebno drago što jubilej proslavlja sa svojim čovekom na čelu Generalne skupštine UN.

– Naročito me zanima ova akcija ‘Posle 2015’, jer nameravam i tada da budem predsednik vlade, tako da se nadam da ćemo i u budućnost sarađivati na korist i sreću naših građana – istakao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari