Dačić: Dok je naše partije, ne brinite za radnička prava 1Foto: Informativna služba SPS- a

Predsednik Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma i Aleksandar Antić, kadidat za gradonačelnika liste SPS – JS, održali su završni predizborni skup u Lazarevcu.

„Posvećen sam ozbiljnom državničkom poslu i odbrani interesa Srbije u svetu, ali ne brinem ni za Partiju ni za kampanju, jer mi imamo odgovorne ljude, koji znaju svoj posao. Siguran sam da će oni sutra tako odgovorno i posvećeno voditi Grad Beograd i brinuti o svakom čoveku. Kao što ja vodim spoljnu politiku jasno, čvrsto i odlučno, tako će isto Aleksandar Antić i njegov tim da sutra vode Beograd. Govorite ljudima istinu i nemojte davati lažna obećanja, radite u interesu građana i rešavajte njihove probleme“ rekao je Ivica Dačić, lider socijalista, navodi se u saopštenju te koalicije.

„Socijalistička partija Srbije, baštineći ideje komunista i njihove rezultate u izgradnji zemlje, dosledno se zalaže za politiku ravnomernog regionalnog razvoja. Smejali su nam se što smo imali Fond za razvoj, koji je imao zadatak da ravnomerno ulaže sredstava i razvija sve regione podjednako, da ne bismo imali puste delove zemlje, što je danas veliki problem za odbranu Srbije“ , naglasio je Ivica Dačić.

„Lazarevac je sve dao za Srbiju, pre svega vodu i zemlju. Mi ćemo se boriti da vratimo bar nešto Lazarevcu i njegovim građanima. Zato se mi zalažemo za decentralizaciju, da Lazarevac odlučuje za sebe a ne da čeka da im Beograd rešava probleme“, rekao je Dragan Marković Palma i dodao „ Ovde u Lazarevcu većina stanovnika radi u Kolubari, i to uglavnom muškarci. Žene nemaju priliku da se zaposle, ne mogu da nađu posao i samim tim ni da stvaraju porodicu.

Zato će naša koalicija SPS – JS posebnu pažnju posvetiti stvaranju uslova za mnogo veće zapošljavanje žena. Dovešćemo investitore koji će prevashodno angažovati žensku radnu snagu“ poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

„Imam posebno poštovanje prema Lazarevcu, prema svima vama, uzimajući u obzir da ste vi najveća snaga Srbije, vi iskopate 30 miliona tona uglja godišnje, od koga se proizvede polovina srpske struje, što je za ponos i zato vam hvala jer vi ste ta snaga zbog koje se Srbija razvija“, istakao je Aleksandar Antić u obraćanju Lazarevčanima.

Aleksandar Antić je podvukao da se zalaže za decentralizaciju koja će omogućiti veća ovlašćenja i samostalnost rubnim opštinama Beograda.

„Hoću da mi verujete, ja dobro poznajem probleme Lazarevca i što je još važnije imam rešenja za sve te probleme. Treba nam vaša snažna podrška, ne možemo ništa da promenimo sa 10 posto. Da bi rešavali izazove pred nama potrebno je da dobijemo 20 posto glasova i ja to od vas očekujem. Lazarevac će biti jedan od mojih prioriteta i zato hajde da zajedno pobedimo i napravimo rezultat kojim ćemo se ponositi“ dodao je Antić navodi se u saopštenju koalicije SPS-JS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari