Dačić: Haradinaj test za Evropu 1Ivica Dačić Foto: SPS

Ne odustajemo od krivičnog procesuiranja i optužbi protiv odgovornih za ratne zločine, rekao je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, po obilasku Spomen sobe „Kosmetske žrtve“, koju je otvorilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu.

Dačić je rekao da je slučaj Ramuša Haradinaja na neki način test za Evropu i naglasio da srpske žrtve traže pravdu. Vlada čini sve, istakao je Dačić, da se istorija ne zaboravi jer ko to učini preti opasnost da mu se ponovi.

Sutra u Njujorku se otvara izložba o Jasenovcu, rekao je Dačić navodeći da postoje nastojanja da se prošlost revidira da Jasenovac skoro da nije postojao. Čuli ste šta je rekao Mesić, rekao je Dačić i dodao da je u toku rehabilitacija Alojzija Stepinca, rehabilitacija fašizma i ustaštva.

Dačić je rekao da raspoložive informacije govore kako će Kosovo nastojati ponovo da uđe u UNESKO. On je rekao da je to zaustavljeno u prošloj prilici uz tešku borbu, kada je Srbija uspela da ubedi mnoge zemlje koje su priznale Kosovo da ne glasaju za njegov prijem u UNESKO.

Uspeli smo mnoge da ubedimo, a Makedoniju i Crnu Goru nismo, to nije normalno i zato o tome govorim, rekao je Dačić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari