Dačić i britanska ambasadorka izrazili spremnost za unapređenje odnosa 1Foto: Beta

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i britanska ambasadorka Šan Meklaud danas su izrazili spremnost da se intenziviraju napori u cilju unapređenja odnosa dve zemlje i njihovog podizanja na viši nivo.

Meklaud je kazala da će Velika Britanija posle Bregzita posebnu pažnju posvetiti jačanju bilateralne saradnje, ali i da će nastaviti da podržava i pomaže Srbiju u procesu evropskih integracija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić i Meklaud su pre sastanka potpisali memorandum o razumevanju dve vlade o zapošljavanju članova porodica koji žive u zajedničkom domaćinstvu sa članovima diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Posle sastanka i ceremonije potpisivanja u Muzeju srpske diplomatije u Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić je novinarima rekao da je britanskoj ambasadorki preneo želje da u odnosima dve zemlje dođe do „nekih novih impulsa u pozitivnom smeru“.

Dačić je kazao da je Meklaud preneo i očekivanje da će britanski premijer Boris Džonson uskoro doći u posetu Srbiji, što bi bila prva poseta šefa britanske vlade Beogradu od 1980. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari