Dačić i Ivanuša razgovarali o saradnji Srbije i Svetske zdravstvene organizacije 1Foto: BETA/MSP /Ognjen Stevanovic/MO)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i novoimenovani šef Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Beogradu Marijan Ivanuša izrazili su danas zadovoljstvo zbog uspešnog razvoja uzajamne saradnje i spremnost da se ona dodatno produbi i ojača.

Dačić je zahvalio na podršci SZO u procesu pridruživanja Srbije EU i dostizanja potrebnih standarda u oblasti zdravstvene zaštite u Srbiji, kao i na realizaciji različitih projekata, posebno u domenu tehničke pomoći i ekspertize, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je rekao da Beograd pridaje poseban značaj bliskoj saradnji sa Timom UN i Kancelarijom SZO u implementaciji i popularizaciji Agende 2030, posebno kada je reč o razvojnom cilju broj tri koji se odnosi na obezbeđenje zdravog života i promovisanje blagostanja za ljude svih generacija, navodi se u saopštenju.

Ivanuša je kazao da će tokom svog mandata uložiti napore da odlična međusobna saradnja bude dodatno unapređena, posebno u oblastima od prioritetnog značaja za SZO i Srbiju, kao što su univerzalna zdravstvena zaštita, spremnost za hitno rešavanje vanrednih situacija i poboljšanje zdravlja i blagostanja građana, dodaje se u saopštenju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari