Dačić: Informacije od zapadnih službi 1

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za RTS da je informacije o tome da albanska dijaspora priprema zauzimanje diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbija dobila od zapadnih bezbednosnih agencija.

„Ova informacija je došla iz jedne velike zemlje i velike bezbednosne zajednice, sa imenima i prezimenima ljudi, sa zemljom o kojoj se razgovaralo kao mogućoj zemlji gde bi meta možda mogla biti naša ambasada ili konzulat“, rekao je Dačić, prenosi FoNet.

Sve te podatke zapadne službe imaju, istakao je Dačić.

„I danas se nastavljaju protesti albanske dijaspore ispred fracuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i naših, ali to neće uticati na stav Srbije kada je reč o Haradinaju ili bilo kom drugom. Reč je o ratnim zločinima“, poručio je Dačić.

Dačić je ranije rekao je da Srbija ima informacije da se u albanskoj dijaspori planira zauzimanjem nekog od diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u SAD ili u Evropi.

Prema njegovim rečima cilj je da se Srbija prinudi da odustane od zahteva za suđenje bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

Sa ovim obaveštajnim saznanjima upoznate policije i bezbednosne službe tih zemalja i sva diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„To pokazuje na šta su sve albanski političari spremni – pa čak i na terorizam“, rekao je Dačić.
Šef diplomatije je rekao da Srbija upozorava sve zemlje da su odgovorne za bezbednost sprskih diplomatskih predstavništva i da „albanskim političarima skreće pažnju da se ne igraju vatrom“.

„Srbija neće odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda. I srpski narod, kao i svaki drugi, zaslužuje pravdu“, poručio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari