Dačić: Podržavamo samo Vučića, u suprotnom ja se kandidujem 1Foto: EPA/ Filip Singer

Ako je kandidat SNS na predsedničkim izborima Aleksandar Vučić, mi ga podržavamo.

Mislim da imamo velike šanse da pobedimo u prvom krugu, ako je kandidat neko drugi – ja sam kandidat za predsednika Srbije, izjavio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

Dačić je, na konferenciji za novinare, rekao da ostaje pri svom ranijem stavu i pozvao Vučića da donese racionalnu odluku, koja će doneti pobedu, o tome ko će biti kandidat SNS na izborima.
On je rekao da je formula za pobedu „Vučić plus Dačić, jednako pobeda u prvom krugu“.

„Hoću da pobedim na izborima. Neću da moja sudbina zavisi od toga da li neko ima ambiciju koja nije realna u ovom trenutku. Tako se igrao Tadić, Milošević, nadam se da neće Vučić, siguran sam da neće“, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje zašto je za njega neprihvatljiv Tomislav Nikolić kao zajednički kandidat SNS i SPS.

On je rekao da jedino kandidovanje Vučića obezbeđuje sigurnu pobedu u prvom krugu.
Dačić je upitao ukoliko nema pobede u prvom krugu zašto bi on podržao zajedničkog kandidata.
„Hoću da pobedimo na izborima. Šta sad svi mi treba da izginemo da bi udovoljili želji nekoga da bude kandidat za predsednika Srbije. Ovde nije reč o emocijama, reč je o politici i o brojkama“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da čeka nastavak razgovora sa Vučićem, kao i da ne zna da li je bilo sastanka Vučića i Nikolića.

Protiv rehabilitacije NDH

Dačić je rekao da se u Srbiji protivio i da se protivi rehabilitaciji ratnih zločinaca i saradnika okupatora i istakao da se još više protivi rehabilitaciji NDH, koja je odgovorna za genocid nad Jevrejima i Srbima, i da ga u tome neće sprečiti minister inostranih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir.

„Ako to njemu smeta ja to razumem. Nazvao me da sam komunistički aparatčik. Ja ne mogu da pobegnem od svoje antifašističke prošlosti, ali moji su se borili protiv fašista, a njegov deda Ivan Štir je bio ustaški pukovnik“, izjavio je Dačić na konferenciji za novinare.

Ministar inostranih poslova Hrvatske Davor Ivo Štir osudio je juče izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je kardinal Alojzije Stepinac bio ratni zločinac i zbog toga je odbio da se sastane sa njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari