Dačić sa predsednikom Senata Češke o jačanju odnosa i evropskim integracijama 1Foto: Beta/ DRAGAN GOGIĆ (Arhiva)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i predsednik Senata Parlamenta Češke Jaroslav Кubera istakli su danas na sastanku u Pragu da su dve zemlje spremne da neguju i jačaju odnose u skladu sa prijateljskim vezama, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Кubera je naglasio da Češka daje podršku naporima Srbije na putu ka EU, a Dačić je zahvalio na iskrenoj podršci Češke evropskim integracijama Srbije.

Dačić je rekao da poruka podrške evropskim integracijama Srbije nije važna samo za Srbiju nego i za čitav region, podsećajući da je politika proširenja upravo politika stabilnosti i regiona i čitave Evrope.

Dačić je upoznao predsednika Senata sa situacijom na Кosovu nakon uvođena „protivpravnih mera Prištine“ i rekao da je Beograd spreman za razgovore ali da Priština mora da ukine takse, navodi se u saopštenju.

Dačić i Кubera su se saglasili da je dobro što trgovinska razmena izmedju dve zemlje raste, kao i obim investicija, i naveli da postoji prostor za unapredjenje saradnje u oblasti trgovine, turizma, zaštite životne sredine, kao i obrazovanja, navodi se u saopštenju.

Кubera je zahvalio na podršci češkoj nacionalnoj manjini u Srbiji, naglasivši da su nacionalne manjine dodatni most koji povezuje dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari