Dačić: Tončev se izvinio Vučiću 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Socijalističke partije Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je za Kurir da se svaki dan čuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da je svog potpredsednika Novicu Tončeva naterao da se izvini lideru Srpske napredne stranke.

Dačić je najavio da će otići sa čela stranke ukoliko ih naprednjaci, zbog nekoliko demonstranata iz redova SPS, ne pozovu u novu Vladu Srbije.

„Veoma je važno da se shvati da je svima onima koji žele da destabilizuju Srbiju i sruše Vučića sastavni deo strategije odvajanje SPS od Vučića i SNS. Da bi se to ostvarilo, treba prvo srušiti Dačića i to je taj specijalni rat koji vode protiv SPS kako bi ga okrenuli na drugu stranu“, rekao je Dačić.

Kada je reč o Tončevu, Dačić navodi da mu je „milion puta“ rekao da probleme sa lokalnog ne prenosi na republički nivo, jer to nema veze sa Vučićem i SNS u celini.

Da podsetimo, pre dva dana je potpredsednik SPS Novica Tončev rekao da aktivisti SNS zastrašuju građane Surdulice, zbog čega mu je Daćić tražio da se izvini predsedniku Vučiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari