Dačić: Unija Komora povukla priznanje nezavisnosti Kosova 1Foto: MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su Komorska ostrva deseta zemlja koja je povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Vlada Komorskih ostrva nas je obavestila da je povukla odluku da bi omogućila Beogradu i Prištini da dođu do pravičnog, ravnopravnog i trajnog političkog rešenja pitanja statusa Kosova, rekao je Dačić, posle razgovora sa ministrom inostranih poslova Komorskih ostrva Suefom Mohamedom El Aminom.

Mohamed El Amin izjavio je danas u Beogradu da je njegova zemlja povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

Podržavamo teritorijalni integritet Srbije, čiji je Kosovo, po našem mišljenju, sastavni deo, rekao je El Amin posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Pružamo podršku pregovorima između Beograda i Prištine, radi mira na Balkanu. Samo dijalog obezbeđuje čvrstu osnovu za saradnju, izjavio je El Amin.

On je naglasio da je Jugoslavija podržavala pokret za oslobođenje Komora i bila među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost Komorskih ostrva 1975. godine.

Beograd pruža podršku našoj želji da se ostrvo Majot reintegriše sa Komorima, rekao je El Amin.

Uz ocenu da će njegova poseta Srbiji biti zabeležena u istoriji dve zemlje, El Amin je izjavio kako bi voleo da do kraja života živi u Beogradu i dodao da je Dačić „veliki umetnik i čovek kulture“, koji promoviše Srbiju svuda u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari