Demokrate predale vlast na Vračaru posle 24 godine 1

Milan Nedeljković, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, iz redova Srpske napredne stranke, novi je predsednik Gradske opštine Vračar.

Za njegov izbor glasalo je 23 od ukupno 45 odbornika, dok je opozicija bojkotovala glasanje. Za njegovu zamenicu identičnim brojem glasova izabrana je Radmila Sarić iz SPS-a. Jučerašnja sednica označila je kraj vladavine Demokratske stranke opštinom Vračar, koja je tu bila na vlasti pune 24 godine. Ubuduće, vlast na toj opštini činiće koalicija sastavljena od odbornika SNS-a, SPS-a, LDP-a i DSS-a.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za predsednika opštine Vračar. Želja mi je da ujedinim sve odbornike da budu na jednoj liniji, iako sam svestan da to u početku neće biti nimalo jednostavno. Ne zanimaju me međupartijske razmirice već saradnja. Trudiću se da što više budem na terenu, da uđem u svaki ulaz i razgovaram sa građanima o njihovim problemima, bez obzira za koga su glasali – izjavio je Nedeljković nakon proglašenja za novog prvog čoveka Vračara.

Odbornici opozicije zamerili su novom predsedniku Vračara što će, kako su naveli, u svoju bogatu biografiju dodati i zvanje „otetog predsednika opštine“ jer smatraju da je SNS potrebnu većinu skupio „sramnim otimanjem odbornika koji su izabrani na listi Vračar slobodno, čime se grubo krši izborna volja građana Vračara.“

– Demokratska stranka od juna 2014. godine ukazuje da SNS kupuje i ucenjuje odbornike u opštini Vračar i da je to krivično delo „Trgovina uticajem“. Nakon završetka poslednjih izbora koji su održani 24. 4. 2016. godine skoro svakom odborniku sa naše liste data je „primamljiva ponuda“ ako pristane na to krivično delo. Koalicija Vračar slobodno će zahtevati da novi predsednik skupštine opštine vračar Mihailo Grupković (LDP) i Marko Mandić podnesu ostavke, jer su obmanuli građane Vračara onog trenutka kad su pristali na kupovinu od strane SNS – navodi se u saopštenju opštinskog odbora Demokratske stranke na Vračaru.

Reagujući na kritike upućene većini, odbornik SNS-a Nikola Selaković izjavio je da predlaže opoziciji da se manu frustracija i priča o ostavljenoj devojci, podsetivši ih da su sami birali svoje odbornike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari