Demokratska omladina na portirnici MUP-a ostavila montirane plakate NIN-a 1Foto: Beta/ DRAGAN GOJIC

Demokratska omladina danas je na portirnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću ostavila plakat sa montiranom naslovnicom nedeljnika NIN, na kojoj je slika Zvezdana Jovanovića koji prima NIN-ovu nagradu.

„Danas smo došli da plakate sa likom Zvezdana Jovanovića lično uručimo ministru Nebojši Stefanović, jer verujemo da je pod dirigentskom palicom njega lično naružena naša prestonica kulture“, piše u saopštenju Demokratske omladine.

Oni su pored plakata Stefanoviću ostavili pismo u kojem su mu poručili da ti plakati predstavljaju „nastavak hajke“ koju on (Stefanović) i Vlada vode protiv „svojih neistomišljenika“.

„Dolazimo po danu, u slobodi, jer se ne plašimo. Za razliku od Vaših sledbenika koji po mraku, sa navučenim kapuljačama uništavaju našu prestonicu kulture s ovim sramnim plakatima“, navodi se u pismu.

Stefanoviću su poručili da je „vreme da ode“, ali ne zbog plakata, već zbog toga što je od oca Branka Stefanovića „napravio švercera oružjem“, što se u Srbiji „proizvode tone marihuane ilegalno“, kao i zbog toga što na ulicama Srbije „bukti kriminal“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari