Demokratska stranka i Stranka Makedonaca Srbije postigle sporazum o zajedničkom delovanju 1Foto: Demokratska stranka

Demokratska stranka i Stranka Makedonaca Srbije postigle su juče sporazum o zajedničkom delovanju. Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i predsednik Stranke Makedonaca Srbije Goran Ilijevski dogovorili su saradnju dveju stranaka i obavezali se na zajedničku borbu za slobodno društvo, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

„Postigli smo sporazum o zajedničkom delovanju sa Strankom Makedonaca Srbije u želji da se zajednički borimo za bolju Srbiju i bolje odnose Srbije i Severne Makedonije, a obzirom na to da smo ideološki i programski bliske stranke socijaldemokratske orijentacije, zajedničkim delovanjem ćemo se boriti za izgradnju društva socijalne pravde, tolerancije, vladavine prava i solidarnosti,“ izjavio je Zoran Lutovac.

Da postoji mnogo razloga za sklapanje ovog sporazuma, potvrdio je i Goran Ilijevski.

„Na prvom mestu jesu dobri odnosi sa Severnom Makedonijom koje Demokratska stranka može da garantuje. Drugi važan razlog jeste zaštita prava makedonske nacionalne manjine, pre svega prava na nacionalni identitet i prava na upotrebu jezika koje je trenutno pod velikim znakom pitanja“, istakao je on.

U saopštenju se navodi i da je Demokratska stranka odlučna u svojoj borbi za pravednu i tolerantnu Srbiju u kojoj se svi građani osećaju kao vredni članovi društva i niko nije na marginama.

Sadašnja vlast, istakli su, otela je sve što je mogla, a građane podelila na građane prvog i drugog reda. Bojkot je novi početak za Srbiju, a partnerstva koja sklapamo na tom putu samo nas čine odlučnijim i jačim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari