Gajić: Dijalog je farsa, po svim relevantnim kriterijumima 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke govori za Demostat u serijalu razgovora sa predstavnicima opozicije u susret predstojećim izborima

Poručili ste da ćete stranačkim kolegama predložiti da se Narodna stranka povuče iz, kako ste ga nazvali, ponižavajućeg dijaloga o izbornim uslovima. Konstatovali ste da je kvalitet dijaloga mnogo lošiji čak i od onog koji se odvijao na FPN-u pre dve godine. Zbog čega to mislite?

Zbog toga što je i ovaj dijalog farsa. Po svim relevatnim kriterijumima. Smatram da narod i građani treba sami da se izbore za svoju slobodu i za demokratsko društvo. Da ovoga puta ne budemo bilo kome dužni. Nažalost, ima dosta ovih nazovi opozicionih stranaka koje su spremne na kolaboraciju. Oni na to gledaju kao na svoj poslovni poduhvat što je ispod svakog nivoa. Nažalost, u tome dosta pomažu i takozvani nezavisni mediji.

Kako komentarišete to što je Zagorka Dolovac po treći put izabrana za čelnicu Republičkog javnog tužilaštva?

Od Zagorke Dolovac nema respektabilnijeg poltrona u tužilaštvu. Zato je ona “ najbolji” izbor.

Kakav je vaš stav o rešavanju kosovskog problema?

Srbija može da se pouzda samo u pravne argumente. U ovom momentu, to je Ustav Srbije, Rezolucija SB UN 1244 i stav Badinterove komisije koja nije prepoznala mogućnost stvaranja države za autonomne pokrajine bivše SFRJ. Naša je obaveza da se držimo prava. Legitimno je da ne želimo da se odreknemo svoje teritorije. To nijedna država u svetu ne radi. Kod srpskog naroda povrh svega to je i identitesko pitanje. Tako da ja lično verujem da Srbija neće nikada učiniti nijedan korak kojim bi omogućila status člana UN takozvanom Kosovu. To neće učiniti čak ni Vučić.

Intervju u celosti čitajte na portalu Demostata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari