DJB: Ako će raditi onlajn, fakulteti treba da smanje školarinu na cenu kurseva 1Pravni fakultet studenti foto:Stefana Savic

Pokret „Dosta je bilo“ saopštio je povodom početka nove školske godine za studente, da je i dalje nepoznato na koji način će se nastava odvijati po najavljenom „kombinovanom modelu“ i koliko će ovaj način nastave oduzeti od kvaliteta predavanja i vežbi.

Naveli su da se iz neodređene izjave Rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović da su „fakulteti spremni za kombinovani model nastave“ i da će „teorijska predavanja ići uglavnom onlajn“, ne vidi kako će studenti pohađati nastavu.

Beogradski Univerzitet takođe je najavio da će smanjenje školarine biti razmatrano za svaki pojedinačni zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji, što DJB smatra skandaloznim spinom, budući da su studenti na nedavnim protestima tražiti smanjenje cena koje će pratiti smanjeni kvalitet nastave u „kombinovanom modelu“.

„Ukoliko univerziteti u zemlji ostanu pri svojoj izuzetno štetnoj odluci da zadrže onlajn nastavu, onda moraju da konstatuju da su postali onlajn škole na nivou kvaliteta svih drugih onlajn kurseva i da cenu školarina usklade sa njima“, saopštio je DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari