DJB: Nećemo ići na sednicu o Kosovu, opozicija da ostane pri bojkotu skupštine 1Foto: DJB logo

Pokret „Dosta je bilo“ (DJB) najavio je danas da će bojkotovati predstojeću sednicu parlamenta o Kosovu i ocenio da će ta sednica služiti isključivo za „još jednu medijsku predstavu predsednika Srbije“, odnosno da poslanici neće biti u mogućnosti da raspravljaju o tom važnom pitanju.

„Očigledan je i pritisak EU zvaničnika da opozicija, uprkos činjenici da se ništa suštinski nije promenilo u radu parlamenta, okonča svoj bojkot, kako bi dala legitimitet predsedniku Vučiću koga bezrezervno podržavaju, po cenu ukidanja demokratije. Tome se treba snažno odupreti, jer je po načinu zakazivanja ove sednice apsolutno jasno da SNS ništa nije promenio u svojoj doslednoj zloupotrebi Skupštine“, naveo je DJB u sapštenju.

DJB je naveo su se poslanici opozicije na bojkot sednica odlučili zbog toga što smatraju da vlast SNS otvoreno zloupotrebljava parlament i zbog toga što nema demokratske atmosfere i razmene argumenata o važnim zakonskim rešenjima.

„Poslanici vlasti skupštinsku govornicu zloupotrebljavaju za vređanje, javno blaćenje i plasiranje laži o političkim protivnicima, uskraćujući pri tome pravo opozicionim poslanicima da na uvrede i laži odgovore i isključujući im mikrofon u pola rečenice, ukoliko im se ne sviđa ono što poslanik opozicije govori. Građani koji prate rad Skupštine potpuno su izgubili poverenje u politički proces i političare, jer tokom prenosa skupštinskih zasedanja ne vide kvalitetnu i argumentovanu raspravu, već isključivo rijaliti program (poslanika vlasti) Rističevića i Martinovića“, smatra taj pokret.

U saopštenju se ocenjuje da SNS nema iskrenu nameru da promeni svoj odnos prema opoziciji jer bi, u suprotnom, poštovao propisanu proceduru za zakazivanje sednice i ne bi uskraćivao poslanicima informacije o izveštaju i identitetu podnosioca izveštaja.

„Pozivamo i ostale poslanike opozicije da se uzdrže da svojim prisustvom daju legitimitet predsedniku Srbije da nastavi da urušava autoritet ovog najvišeg organa vlasti u zemlji“, dodao je DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari