DJB: Ponovo tražili uvid u izborni materijal 1Foto: DJB /Facebook

Lista pokreta Dosta je bilo i Dveri ponovo je zatražila od Gradske izborne komisije (GIK) da se ovlašćenim predstavnicima te liste bez ograničenja omogući uvid u kompletan izborni materijal.

Zahtev je predat po drugi put pošto je GIK prethodni zahtev za uvidom od 3. marta delimično usvojio, ograničavajući uvid podnosiocu zahteva u pogledu pojedinih opština, pojedinih biračkih mesta, vremena uvida, dela izbornog materijala i kruga lica ovlašćenih za uvid u izborni materijal, navodi se u saopštenju.

Lista Dosta je bilo i Dveri traži uvid u izborni materijal u trajanju dovoljnim za uvid odnosno duže od tri sata po biračkom mestu, i to uvid u izvode iz biračkih spiskova, uvid u zapisnike biračkog odbora, zapisnike izborne komisije i u glasačke listiće.

U saopštenju se podseća da je GIK omogućio ovlašćenom predstavniku DJB uvid u materijal u četvrtak 8. marta, od 17 do 20 časova i to samo jednoj osobi u jednoj prostoriji Komisije.

U petak je uvid nastavljen od 9 do 20 časova, da bi nas u ponedeljak GIK obavestio da dalji uvid neće biti dozvoljen. Za ta dva dana, pregledan je materijal sa 36 biračkih mesta na Novom Beogradu.

Dosta je bilo neće priznati izborni rezultat dok ne izvrši uvid u birački materijal, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari