DJB postao punopravni član Alijanse evropskih konzervativaca 1Foto: FoNet Dosta je bilo

Na redovnoj godišnjoj konferenciji Alijanse evropskih konzervativaca i reformista (ACRE), koja je ove godine održana u Rimu od 21. do 23. februara, Dosta je bilo na čelu sa Brankom Stamenković i predsednikom Političkog Saveta Sašom Radulovićem, je i zvanično primljen u članstvo ove evropske političke organizacije.

Kako je saopšteno iz DJB, ACRE je treća po snazi politička grupacija u Evropi koja okuplja političke EU-protivnike, EU-skeptike i EU-realiste našeg kontinenta. ACRE je opozicija vladajućim EU-fanaticima u Evropi, navodi DJB.

Političke partije u celoj Evropi se udružuju u političke grupe koje ujedno čine i poslaničke grupe u različitim evropskim forumima kao što su to Savet Evrope i EU parlament. EU-fanatici koji se bore za federalnu EU, nadnacionalnu super-državu, protiv suverenizma država Evrope i koji podržavaju autokrate na Balkanu imaju 4 poslaničke grupe i čine vladajuću većinu u EU-parlamentu. Najveća je EPP u kojoj je SNS, zatim S&D (socijaldemokrate) u kojoj su SPS i DS, zatim ALDE (liberali) i Zeleni.

EU-fanatici u ovom sazivu EU parlamenta na osnovu rezultata izbora 2014. godine imaju skoro 70 odsto podrške. Idu novi izbori za EU-parlament u maju ove godine. Rezultati tih izbora će odrediti sudbinu Evrope u narednih 5 godina. Suverenisti su u porastu. Od Italije, preko Španije, Francuske, do Holandije, Danske i Švedske, talas suverenizma je zahvatio ceo kontinent. Jedino se još balkanske autokrate i poslušna opozicija kunu u parolu „EU-nema alternativu“. DJB se bori za Evropu suverenih država, navode u ovom pokretu.

Prilikom svečanog potpisivanja pristupnice, osnivač DJB Saša Radulović održao je govor na ACRE konferenciji u kome je naglasio da je DJB za Evropu, ali protiv Evropske unije, objasnivši: „Sećate li se EEZ? Bio je to kul klub. Svi su želeli da mu se priključe. A sada imamo EU iz koje države počinju da beže. Nešto je u EU fundamentalno pogrešno. EPP već predugo upravlja Evropskom unijom. U maju će se održati izbori za EU parlament, i to je šansa da se nešto promeni. Nije nam potrebna birokratska Evropa niti federalistički sistem. Ono što nam je potrebno jeste unija suverenih država. Potrebna nam je demokratija, potrebno nam je da vlade država odgovaraju svom narodu, a ne da bezimeni birokrati donose odluke u ime svih“, poručio je Radulović, prenosi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari