DJB: Zašto opozicija i mediji ćute na činjenicu da su izbori falsifikovani 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović ocenio je danas da je veoma čudno što kompletna opozicija i mediji ne reaguju na to što je DJB otkrio da su nedavni izbori falsifikovani i dodao da je to posledica činjenice da svi očekuju da predsednik Aleksandar Vučić potpiše nešto što nije u državnom interesu.

„Kompletna opozicija, i oni koji su bojkotovali i oni koji su učestvovali na izborima, gromoglasno ćute. Kao da svi žele da ovo sve prođe i vlast dobije tročetvrtinsku većinu.

To posebno čeka Evropska unija, a naročito Berlin, jer se od predsednika Srpske napredne stranke očekuje da potpiše nešto što nije u državnom interesu“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

On je ponovio da je DJB uspeo da dokaže da su izbori bili falsifikovani preko zapisnika sa biračkih mesta i apelovao naročito na glasače SNS da obrate pažnju na ono što Vučić radi.

„Znam da ste vi iskrene patriote i da ne želite da se izda Kosovo, ali udubite se u izjave predsednika i sami vidite šta se dešava ako meni ne verujete.

Vlast cvili u Briselu da im priznaju ove falsifikovane izbore a za uzvrat od njih zahtevaju potpis da se prodaju državni interesi zarad vlasti“, dodao je Radulović.

Funkcioner DJB Vojin Biljić rekao je da su nedavno održani izbori pali bez obzira da li su državni organi spremni da to priznaju ili ne i da nije moguće utvrditi konačne rezultate u trenutku kada ima još oko 2.000 postupaka po žalbama, što je oko četvrtina ukupnog broja biračkih mesta.

Biljić je rekao da je zanimljivo pod kojim objašnjenjem je Republička izborna komisija (RIK) odbacila žalbu DJB na utvrđivanje konačnih rezultata i dodelu mandata budućim poslanicima, navodeći da je to učinjeno da se ne bi prekršio krajnji rok.

„Na taj način oni su građanima poručili da mogu da se žale koliko žele a da sud donosi odluke koje hoće i da određuje poslanike po svojoj volji, iako to nije bila volja građana…

Način na koji je RIK odbio prigovor postaće primer na svim pravnim fakultetima, na predmetu Upravno pravo, kako se krši Ustav i zakoni i kako postupa neko ko nije pravni nego politički organ“, zaključio je Biljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari