Đilas i Bastać upozorili Šešelja 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać poručili su danas predsedniku Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju da će „loše proći“ ako pokuša da povredi bilo koga, posebno neku ženu, kao i više „neće ući“ u salu opštine Stari grad.

U saopštenju koje potpisuju Đilas i Bastać navodi se da je Šešelj pretio da će silovati potpredsednicu SSP, majku dvoje dece Mariniku Tepić i nazivao je pogrdnim imenima, i to iz sale opštine Stari grad.

Đilas i Bastać su mu poručili da neće više moći da koristi tu salu, iako na to njegova stranka ima pravo, ali nema pravo da iz nje propagira govor mržnje i preti ljudima, a ako u nju nju uđe silom, silom će ga izbaciti. U saopštenju se dodaje da Šešelj sve radi u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučiućem, „ne bi li privukao pažnju i prešao cenzus na lažnim izborima“.

Đilas i Bastać su istakli da je Šešelj zločinac i da su njegovi radikali devedesetih godina izbacivali hrvatsku decu iz vrtića i slali tuđe sinove u rat, a kada su Srbi proterivani sa svojih ognjišta, mirno su sedeli u Beogradu. „Kad srušimo tvoju i vlast tvog nekadašnjeg sina Aleksandra Vučića, stranka koju vodiš biće zabranjena kako nikada više ne bi bio u mogućnosti da uništavaš Srbiju“, poručili su vođi radikala Đilas i Bastać u zajedničkom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari