Đilas: Tu je dan kad Vučić neće moći da uništava tuđe živote 1Foto: SSP

Predsednik Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas poručio je danas predsedniku države i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću da je „dosta, nema više“ i da je „taj dan tu“ kada više neće moći da vređa, hapsi, uništava tuđe živote, a da je prvi korak „oslobađanje zarobljene zemlje“.

On je, otvarajući sednicu Glavnog odbora, rekao da su mu zabranili iz stranke da koristi reč koju je upotrebio u Utisku nedelje, pa je to „uvažio“ citirajujući Dragana Bjelogrlića „iz kultnog filma šaljući to kao poruku“ Vučiću.

„Gospodo, ako ste pomislili da je Srbija samo vaša, za..li ste se malo je i naša“, rekao je Đilas.

Pominjući udruživanje u Savez za Srbiju, on je naveo da je njihova ideologija rušenje vlasti i kao prvi korak borba da zarobljena država bude oslobođena, navodeći da bi učešće na izborima bilo besmisleno tako da Vučić treba da se bori sam sa sobom.

„Doći ćemo da pravih izbora i sklonićemo ovu vlast, a možda ćemo morati da se borimo na ulici da nam je ne uzmu“, rekao Đilas.

Kako je rekao „pitanje je časti biti na ovoj strani, protiv ovog zla“, iako je „ogromna cena – prebijanje, hapšenje, otkazi na poslu“.

On je poručio da ne treba pritiskati one koji se još nisu izjasnili za bojkot izbora, verujući da će i oni doći na isto stanovište.

Pominjući proteste koji traju već godinu dana, on je rekao da ih niko nije uzeo ni preuzeo već pripadaju svima.

On je članovima stranke poručio da budu svaki dan uz ljude koji odbijaju da budu botovi i glasaju za SNS, ali i da imaju razumevanje za one koji to rade u strahu da im niko ne može pomoći pred silom ove vlasti.

„Ali nemamo razumevanje za one koji tu armiju nesrećnih teraju na to“, rekao je Đilas, navodeći da neće biti osvete ali će odgovarati svako ko krši zakon.

Prema njegovim rečima, održavanju ovog režima pomažu oni profesori, akademici, sprotisti, biznismeni koji su svoje ime poklonili Vučiću iz interesa.

On je poručio međunarodnoj zajednici da prizna da je pogrešila jer već sedam godina podržava Vučića, prvo zbog Kosova a zatim zbog ekonomskih interesa njenih kompanija.

Đilas je rekao da Vučić „prodaje“ Srbiju kako bi ostao na vlasti i poručio svima koji zaključuju ugovore, bez obzira iz koje su zemlje, da će oni biti raskinuti kad ode ova vlast ako se njima „pljačka“ Srbija.

„Posle svakog dolaska evropskih parlamentaraca ova vlast još više nasrće na nas“, rekao je Đilas, podsetivši na pismo predstavnicima međunarodne zajednice koje je nedavno poslao.

On je rekao da bi možda trebao da ih zamoli da više ne dolaze, dodavši da se šali.

„Ima Srbija mnogo iskrenih prijatelja u Evropi, poručujem im da mi nećemo odustati od sna da budemo deo evropske porodice“, rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari