Đilas: Vlast izgubila Beograd, izgubiće i Srbiju 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je Srpska napredna stranka (SNS) već izgubila Beograd, a da će promenom u medijima i sprečavanjem pritiska na birače izgubiti i Srbiju.

Beogradski, republički i predsednički izbori najavljeni su za proleće 2022. godine.

„Borba za izborne uslove je prekretnica za našu zemlju – ili ćemo živeti kao sav normalan svet ili ćemo skliznuti u potpuni totalitarizam i neofašizam. Niko nema luksuz da stavlja lične simpatije, težnje za pozicioniranjem unutar opozicije ispred nacionalnog interesa“, rekao je Đilas za portal nova.rs.

Govoreći o situaciji u Udruženoj opoziciji Srbije (UOPS), čiji je SSP član, Đilas je istakao da je trenutno u toku borba za izborne uslove i dodao da je to moguće ostvariti samo ako su udruženi.

„To je moj stav. Kada su bile poplave, ljudi su iz ruke u ruku dodavali džak samo da se odbranimo. Niko nije pitao ko je levo, a ko desno. Sada smo u istoj situaciji. Opozicija nisu samo politički subjekti registrovani kao stranke ili pokreti. Opozicija je svako ko je protiv režima. I videće i oni koji sad nemaju vere u to da je moguće, a videće i režim šta znači to ujedinjenje“, dodao je on.

Na pitanje koje će izborne uslove SSP zajedno sa Demokratskom strankom (DS) i Pokretom slobodnih građana (PSG) tražiti, Đilas je kazao da je reč o „oslobađanju“ Radio-televizije Srbije (RTS) i sprečavanju „mehanizma ucene zaposlenih u javnim preduzećima“.

„Možda nekom ovo zvuči preterano, ali ja stojim čvrsto iza toga. Ili ćemo se izboriti za slobodne izbore i napokon početi da živimo umesto da se svakodnevno za život borimo, ili ćemo nestati kao narod. Nisam ušao u sve ovo samo da bih pokušao. Prevelika je cena. Ušao sam da bih promene ostvario. Onda nema prevelike cene“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari