Đorđević na prvoj Skupštini programa Ujedinjenih nacija za naselja (UN Habitat) u Najrobiju 1Foto: BETA/ MILOŠ MIŠKOV

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodio je delegaciju Srbije na prvoj Skupštini programa Ujedinjenih nacija za naselja (UN Habitat) u Najrobiju u Keniji, saopštio je danas njegov kabinet.

Tema Skupštine UN Habitata je „Inovacija za bolji kvalitet života u gradovima i zajednicama – ubrzano sprovođenje Nove urbane agende ka ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja“.

„Cilj prvog zasedanja Skupštine UN Habitata je da se uokvire istaknuti i novi izazovi u urbanizaciji, poput siromaštva u urbanim sredinama, marginalizacije, nezaposlenosti, u kontekstu sveta koji se sve više urbanizuje i da se predlože inovativna rešenja, uključujući najbolje prakse kako bi se istakle prilike za održiv urbani razvoj koji neće izostaviti nijedno mesto i nijednu osobu. Upravo zato, učešće Srbije na ovom događaju je od izuzetne važnosti“, rekao je Đorđević.

Kako bi se ubrzalo sprovođenje Nove urbane agende i ostvarili Ciljevi održivog razvoja, prvo zasedanje Skupštine UN Habitata pruža značajne mogućnosti za formiranje strateških saveza za unapređenje agende održive urbanizacije i naselja uz mobilisanje jake političke i finansijske podrške za Strateški plan UN Habitata i njegovu ulogu centra za izvrsnost i svetskog lidera u ovoj oblasti, istaknuto je u saopštenju.

Đorđević je posle sednice, predsedniku Kenije Uhuru Kenijatu preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozvao ga da poseti Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari