Đorđević: U svakom Srbinu je duh Karađorđa 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Političko udruženje Oslobođenje održalo je juče svoj prvi skup, na kome je govorio predsednik Mlađan Đorđević, jedan od osnivača sada ugašenog opozicionog Saveza za Srbiju.

Đorđević je prisustvovao liturgiji u Orašcu, a nakon toga se obratio pristalicama i simpatizerima pokreta u Marićevića jaruzi, gde je podignut Prvi srpski ustanak, navodi se u saopštenju Oslobođenja.

Kako je rekao, okupili su se baš na mestu sa koga je krenulo oslobođenje Srbije 1804. jer je „u svakom Srbinu duh Karađorđa i da tu iskru valja osloboditi u teškim vremenima kakvo je ovo“.

„Protiv smo sporazuma, priznanja Kosova ili članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama. Nema brzog rešenja za Kosovo. Rešenje je zapisano u Ustavu Srbije i rezoluciji 1244. Ne može se Kosovom i Srbijom trgovati kao na pijaci“, poručio je Đorđević.

Saopšteno je i da Oslobođenje „otpočinje svojevrsnu seriju razgovora sa građanima širom Srbije, kako bi okupili sve slobodoljubive ljude u širok front koji bi se suprotstavio Vučićevom kriminalu i autokratiji“.

Snimci sa ovog skupa izazvali su pažnju na društvenim mrežama, kao i način na koji Đorđević na Tviteru odgovara u raspravama koristeći mimove, fotografije i parole. Tvrdi se da će Đorđević biti predsednički kandidat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari