Đukanović: Prelazne vlade se formiraju nakon revolucija 1Vladimir Đukanović Foto: Medija centar

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović je govoreći večeras u Upitniku na RTS, o predlogu dela opozicije da se formira prelazna vlada kazao da se prelazne vlade formiraju samo nakon revolucija i kriznih situacija.

On je dodao da deo opozicije, „agresivna manjina“, pokušava da izazove podeljenost društva u Srbiji kojim bi opravdala svoj predlog o prelaznoj vladi.

Govoreći o nastavljenom dijalogu predstavnika vlasti i dela opozicije, uz posredovanje poslanika Evropskog parlamenta o unapređenju izbornog procesa, Đukanović je kazao da je na poslednjem sastanku u petak bilo pomaka po tom pitanju.

O opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju (SZS) je kazao da je tražila posredovanje iz Evrope, ali da je odbila učešće kada su posrednici došli.

Đukanović je ocenio da je SZS u dijalog vlasti i opozicije krenuo sa „nesprovodivim“ zahtevima kako bi opravdao proglašeni bojkot izbora, i ocenio da bi pomeranje parlamentarnih izbora sa proleća na jesen bilo neustavno.

Komentarišući kritike koje je uputio evropskoj posalnici Tanji Fajon, on je rekao da se ona nije dovoljno posvetila sastancima, „došli ste da razgovarate, ne možete da idete po kafanama“.

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je istakao da u društvu u Srbiji postoji problem sa dijalogom, ali da za taj problem nije odgovoran Izborni zakon, „jer ne postoji zakon koji treba da nas prevaspitava“.

„Nismo ljudi, mi smo mutanti koji nisu spremni da se pogledaju u ogladalo. Mi smo osudjeni jedni na druge“, ocenio je on.

Govoreći pitanju izlaska LDP-a na izbore na proleće ili njihovog bojkota, Jovanović je rekao da bi on na izbore išao „i kroz minsko polje“, da izborni uslovi nisu idealni, ali da se on nikada nije žalio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari