Đurić: Predstavnici EU i SAD odbili da dođu na konferenciju u Beogradu 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/DS

Predstavnici Evropske unije (EU) i Sjedinjenih Država odbili su da učestvuju na konferenciji „Svet posle korona virusa“ u okviru Fondacije Beogradski strateški dijalog, rekao je za Itar tas na marginama te konferencije direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

„Ponosan sam što je moj grad, Beograd, domaćin takvog foruma na kojem se razgovara o političkim, ekonomskim i medicinskim posledicama epidemije koronavirusa po čovečanstvo“, rekao je Đurić.

On je dodao da je Srbija postala prestonica dijaloga, koji uključuje predstavnike Rusije i Kine, a u kojem su učestvovali i predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, brojni ministri i medicinski eksperti.

„Pozvali smo predstavnike EU i SAD i razočaran sam da nisu došli“, rekao je Đurić, koji je izneo očekivanje da će učestvovati na sličnim sastancima, jer smatra da se pitanje koronavirusa i saradnja ne smeju posmatrati kroz političku utakmicu.

„To je dijalog, da čujemo različita stanovišta, a ne da ponavljamo jedan stav iznova i iznova, kao što su mnogi činili“, istakao je Đurić.

Nešto ranije, predstavnici zapadnih zemalja u Srbiji optužili su Rusiju i Kinu za pokušaj širenja uticaja tokom pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari