Đurić: Reciprocitet je samoizolacija 1Foto: N1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je ideja kandidata za premijera Aljbina Kurtija o reciprocitetu u suprotnosti sa željom odgovornih lidera u regionu da na ovim prostorima stvore uslove za dinamičniji razvoj i slobodan protok ljudi, robe i kapitala.

U saopštenju se ocenjuje da je reciprocitet sinonim za „samoizolaciju samoproglašenog Kosova“.

Đurić je izjavio da je godišnjica uvođenja prištinskih taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije predstavlja godišnjicu neuspeha dela međunarodne zajednice da na prostoru zapadnog Balkana osigura poštovanje vrednosti na kojima počiva savremena Evropa.

U saopštenju se navodi da je Đurić istakao da je „jednoj bahatoj grupi“ albanskih političkih lidera u Prištini dozvoljeno da krše Cefta sporazum i druge sporazume, kao i da se ispostavilo da oni koji su doneli odluku o uvođenju taksi nisu usamljeni, već da među liderima u Prištini postoji konsenzus da se sa Beogradom razgovara jezikom ucena i pritisaka.

„Produktivan dijalog je veoma teško voditi sa nekim ko neprestano dokazuje svoju verolomnost i želju da svoju volju nameće jednostranim manifestacijama sile, i čak se ponosi nesposobnošću i nespremnošću da sprovodi preuzete obaveze i poštuje datu reč“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari