Predsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović i lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ocenili su juče u Podgorici da Crna Gora i Srbija treba da imaju najbolju moguću međusobnu saradnju.


Đukanović i Nikolić su, nakon razgovora, pred novinarima razmenili brojne komplimente. Đukanović je za SNS rekao da je „veoma relevantan politički subjekt“ u Srbiji i regionu, a Nikolić da je DPS stranka koja ima najveći uticaj na donošenje političkih i državnih odluka u Crnoj Gori. Takođe, Nikolić je kazao da je „imao čast“ da razgovara sa Đukanovićem, a lider DPS je rekao da su njegova stranka i SNS „politički prijatelji“.

Nikolić je, takođe, kazao da ne želi da se podseća prošlosti, kada je o Đukanoviću iznosio negativna mišljenja. „Mi ćemo voditi dve države koje treba da sarađuju, a ne da se svađaju“, rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je razgovore u Podgorici sa DPS, kao i s dve opozicione stranke, Novom srpskom demokratijom i Socijalističkom narodnom partijom, okarakterisao kao nastojanje SNS da unapredi saradnju u regionu. Kazao je i da za SNS „nije problem“ to što je Crna Gora ranije priznala nezavisnost Kosova. Nikolić je, na kraju, poželeo „mnogo sreće, uspeha i demokratije i Crnoj Gori i Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari