Drecun: SZS samo stvara nestabilnost u Srbiji 1Foto: N1 (Arhiva)

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun izjavio je danas, komentarišući deklaraciju Saveza za Srbiju o pomirenju srpskog i albanskog nadoda da je mesto za zarazgovor o tome u Skupštini Srbije.

„Da su imali neko rešenje došli bi tamo. Ne znam što gubimo vreme sa njima, oni samo stvaraju nestabilnost u Srbiji. Nemaju nikakve ideje niti planove“, rekao je Drecun za TV Pink.

Ne mogu da ospore rezultate i uspehe aktuelne vlasti, dodao je, pa preusmeravaju pažnju građana na mržnju prema predsedniku Srbije.

On smatra da albanski mediji ne prenose „ove potpuno nebitne proteste“ zato što ih zanimaju i misle dobro o Srbiji, već zato što su im podudarni interesi sa SZS i ne žele dobro Srbiji.

Povodom prošlonedeljne policijske akcije na Kosovu, Drecun je rekao da se takva akcija se ne sprovodi dan za dan i da se planira malo duže.

„Bile su najave hapšenja, ali imajući u vidu političku osetljivost situacije, svi znaju da će ovakva akcija da proizvede revolt i nezadovoljstvo srpskog naroda“, rekao je Drecun, dodajući da je misija Ujedinjenih nacija morala da reaguje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari